Beloften Titan onderuit tegen Twedo

TitanDinsdagavond maakte Titan haar debuut met een elftal van spelers jonger dan 21 jaar. De mannen van Stef Moorman en Henk Grijzen gingen de minicompetitie (Noordlease/HeigroCup) van start met een uitwedstrijd bij Twedo. Op de velden van de tweelingdorp-bewoners werd het een wedstrijd die maar moeilijk op gang kon komen. Uiteindelijk was het Twedo dat aan het langste eind trok en met een minimaal verschil won van de debutant: 1-0.

Twedo de betere
De wedstrijd begon stroef van beide kanten. De thuisploeg, dat met behoorlijk wat jongens van het eerste zondagelftal aan de aftrap stond, had duidelijk de opdracht meegekregen om vroeg druk te gaan zetten. Titan probeerde hier voetballend onderuit te komen, maar dit lukte niet echt. Keeper Tom Smidt verwerkte een terugspeelbal niet goed en hierdoor kon Kristian Tinge op het doel van de bezoekers af. Tom Smidt werd omspeeld door diezelfde Tinge, maar hij tikte de bal net iets te ver voor zich uit. Twedo was in het vervolg van de eerste helft de iets betere ploeg, maar uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Daardoor gingen de ploegen rusten met de brilstand nog op het bord.

Titan -21 ging ten onder in Veenoord - Nieuw Amsterdam...
Titan -21 ging ten onder in Veenoord – Nieuw Amsterdam…

Flitsende hervatting
De tweede helft ging flitsend van start: balverlies van Titan op het middenveld leverde Twedo ruimte op in de voorhoede. Een prima steekbal van aanvoerder Martijn Zantingh werd door Brian Kruit hard in de korte hoek geschoten. Rick Poede moest het antwoord hierop schuldig blijven. Na de 1-0 kroop Titan uit haar schulp en was het duidelijk de betere ploeg. Titan speelde vanaf dat moment bij vlagen prima positiespel en leek aan elkaar gewend te raken. Tot grote mogelijkheden leidde dit echter nog niet. Een kopbal van Harm-Jan Moesker, die rakelings over ging, was tot dan toe het enige wapenfeit van de Titanen.

Uitblinker Schuten
Totdat Marco Wolters de diepte in werd gestuurd door de uitmuntend spelende Dennis Schuten. Wolters liet de verdedigers van Twedo zijn hielen zien maar leek vervolgens oog in oog met de keeper te twijfelen tussen een voorzet en een schot. Het werd geen van beide. De invallende Dylon Meijering kwam nog wel een paar keer gevaarlijk door op de rechterkant maar de verdediging van Twedo hield redelijk eenvoudig stand. Verder dan dit kwamen de jongelingen van Titan niet meer: een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Titan speelt op 13 oktober haar volgende wedstrijd uit tegen Zwartemeer.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal en Beilen komen niet tot scoren

Stadskanaal speelde gelijk, ditmaal kwam het niet verder dan een 0-0 tegen Beilen.

Titan rekent laat af met DVC ’59

Titan nam pas in de slotfase afstand van DVC '59 en won daardoor uiteindelijk ...

Gasselternijveen onderuit tegen Valther Boys

Gasselternijveen heeft niet kunnen stunten tegen Valther Boys. Op het eigen sportpark kwam de ...