Sellingen vergeet hoge uitslag neer te zetten

SellingenSellingen speelde haar vijfde competitiewedstrijd tegen DWZ en verzuimde een hoge uitslag op het bord te zetten. De geel-zwarten traden aan tegen de laagvlieger met het doel om een positieve balans te krijgen, wanneer gekeken wordt naar het aantal gewonnen wedstrijden. Na de ontmoeting met de ploeg uit Ommelanderwijk / Zuidwending was dit streven bereikt: drie overwinningen uit vijf wedstrijden.

Strafschop
Sellingen startte sterk en kreeg binnen drie minuten drie dotten van kansen om de score te openen. DWZ kon alleen maar de lange bal hanteren en met het was voor de verdediging van Sellingen oppassen met Henry Hut als vooruitgeschoven post. Dat bleek, want binnen de tien minuten waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen: Hut was de maker. Maar Sellingen ging vanaf de aftrap weer onverdroten door met aanvallend te spelen al enkele minuten later stond er een gelijke stand op het scorebord. Een overtreding op Gerard Potze werd bestraft met een strafschop, die door Ben Bos onverbiddelijk werd omgezet in een treffer.

Offensief
Ook na de gelijkmaker volgde aanval na aanval op het doel van DWZ. In dit offensief lukte het de spelers van de thuisploeg om de ene na de andere prachtkans om zeep te helpen. Tot in de twintigste minuut vanuit een afgeslagen bal de 2-1 door Mark Haverkamp werd binnengeschoten: dik verdiend op dat moment. Sellingen bleef de kansen missen en hield DWZ in de wedstrijd, zelfs nadat een speler van DWZ de rode kaart had gekregen werd er verder niet gescoord in de eerste helft.

Strafschop en lob
In de tweede helft zakte het niveau van de brigade van Arend Scholtens naar een bedenkelijk niveau. Ondanks dat kreeg Sellingen ook weer de mooiste mogelijkheden de score uit te breiden. Dit lukte zelfs niet vanaf de strafschopstip, want een tweede toegekende strafschop werd gemist. DWZ kon hier niks tegenover zetten en de wedstrijd bloedde dood. In de toegevoegde tijd tekende Harjan de Vrieze met een mooie lob over de keeper voor de 3-1 eindstand.