gkc-hocOp basis van de voorgaande ontmoetingen was de Kanaalstreek-derby tussen GKC en HOC eentje om naar uit te kijken. De gasten hadden deze middag iets goed te maken na de misstap van vorige week en ook de Gasselters konden wel weer een driepunter gebruiken. Het was HOC dat slaagde in haar missie en door de ruime 0-5 overwinning houden zij koploper Gieterveen in het vizier. GKC moet na de derde nederlaag op rij weer naar beneden kijken.

Capituleren
Het begin van de wedstrijd ging het nog aardig gelijk op, maar werden er geen noemenswaardige kansen verkregen. Naarmate het eerste bedrijf vorderde trok HOC het duel steeds meer naar zich toe en kregen zij een aantal goede kansen, maar de goed keepende Jeroen Keizer wist zijn doel schoon te houden. Na 25 minuten was hij dan wel bijna verslagen, maar de deklat schoot hem dit keer te hulp. Even later moest Keizer dan eindelijk capituleren, ditmaal was hij kansloos op een vrije trap van specialist Mark van Bergen: 1-0. Tien minuten later was het 0-2, wederom door van Bergen.

Verzet gebroken
Na rust was GKC een korte periode de betere ploeg, maar werd hun hoop na een uur aan diggelen geschoten door Richard Wiggers. Na een knappe solo schoot hij raak. Het verzet van de thuisploeg was hierna gebroken en behalve een schot op de paal wisten zij niet meer gevaarlijk te worden. HOC daarentegen kreeg nog een aantal goede mogelijkheden, maar keer op keer vonden zij Keizer op hun weg. Toch wisten zij via Van Bergen en invaller Swan nog twee maal te scoren en zo de eindstand op 0-5 te zetten.