SPW behoudt ongeslagen status en klimt

SPWOp 4 oktober werd in Veelerveen de wedstrijd tussen Veelerveen en SPW afgewerkt. Veelerveen stond voorafgaand aan de ontmoeting op de laatste plaats en wil koste wat het koste de weg omhoog inzetten. SPW op haar beurt was nog ongeslagen en zou deze lijn graag doorzetten om zodoende de aansluiting met de top van de competitie behouden.

Weinig kansen
De wedstrijd begon zoals veel wedstrijden beginnen: erg onrustig. De uitspelende partij probeerde het spel te maken en Veelerveen probeerde via de counter iets te forceren. Het lukte SPW maar sporadisch om het de verdediging van Veelerveen lastig te maken. Ook Veelerveen kon in het begin weinig creëren. Dat er in het begin weinig kansen waren, lag aan het feit dat beide ploegen defensief goed stonden. SPW bleef de aanval zoeken, wat dan toch tot kansen leidde: uit een goede aanval maakt Bram Poelman de openingstreffer. Kort daarna kreeg SPW de kans om de voorsprong uit te breiden, maar Erik Meijer kon dit vanaf elf meter niet bewerkstelligen. Het veld spel was van beide ploegen overigens niet om over naar huis te schrijven.

Poelman op schot
De tweede helft veranderde het spelbeeld niet. De gastheren beperkten zich tot verdedigen en SPW probeerde de voorsprong uit te breiden. Uiteindelijk kwam SPW op een 0-2 voorsprong door slecht uitverdedigen van de Veelerveense verdediging: Poelman schoot in de lange hoek binnen. Mede door het matige veldspel en vooral door het missen van veel kansen werd de voorsprong niet uitgebreid. SPW won dus, maar daar is alles mee gezegd. Aangezien de voornaamste concurrenten punten verspeelden zijn dit drie waardevolle punten voor de ploeg uit Stadskanaal, die steeg naar de tweede plaats in 5E. De achterstand op WEO is twee punten. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Cruciale overwinning voor Ter Apel ’96

Onder slechte weersomstandigheden speelde Ter Apel ’96 afgelopen weekend een cruciale wedstrijd tegen Protos ...

Gieterveen in extremis onderuit

Gieterveen heeft in de wedstrijd tegen Bellingwolde het deksel op de neus gekregen. De ...