SPW pakt in extremis punt tegen Bareveld

Bareveld leek op de winst af te stevenen, maar zag SPW diep in blessuretijd nog langszij komen.

Bareveld en SPW hebben elkaar in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in evenwicht gehouden. De thuisploeg leek verrassend op een nipte 1-0 overwinning af te stevenen, maar in blessuretijd brachten de Knoalsters toch nog de gelijkmaker op het scorebord: 1-1.

Zondag speelden Bareveld en SPW hun eerste wedstrijd in de 4e klasse C. Voor Bareveld, die veel spelers zag komen is het natuurlijk de opdracht om het beter te doen dan vorig seizoen, waarbij het ternauwernood  de nacompetitie kon afwenden.  SPW is daarentegen  na twee jaar weer terug in de 4e klasse, nadat het vorig seizoen in de nacompetitie werd teruggezet door MOVV.

Bareveld snel op voorsprong

De wedstrijd begon en er waren meteen twee verschillende speelwijzen te zien. Bareveld, die een lage verdedigende lijn hield, voetbalde direct en hanteerde veelal de lange bal. SPW daarentegen was geduldig en probeerde het de gehele wedstrijd met een gedegen opbouw. Toch kwam al snel de eerste goal op naam van Bareveld. Een risicovolle pass in de opbouw werd opgepikt door Bareveld. Een lange voorzet vanaf het de rechterkant werd in een keer gevolleerd door de linksbuiten  van Bareveld, alleen deze raakt de bal verkeerd waardoor deze precies voor de voeten viel van de volledig vrijstaande Arnold  Schuitema. Voor hem was het vervolgen een koud kunstje om makkelijk de 1-0 binnen te tikken. SPW probeerde meteen hierna weer het initiatief te nemen, maar het ontbrak aan daadkracht voor de goal en aan tempo. Bareveld had het verdedigend goed op orde en bleef ook de volledige eerste helft zeer gevaarlijk op de counter.

Strijdlustig Bareveld

In de 2e helft hield Bareveld hetzelfde strijdplan. Het streed voor elke meter op eigen helft, en bleef lange ballen op de snelle voorwaartsen gooien. Alleen Bareveld liep dusdanig ver achteruit dat bijna het gehele spel zich op de helft van Bareveld afspeelde. De lange ballen werden vaak onschadelijk gemaakt rond de middenlijn.  Toch moest SPW-doelman Jarno Kip scherp blijven want sporadisch schoot er wel een eens een bal door. SPW bleef het proberen maar de fysiek sterke verdediging van Bareveld kraakte wel, maar brak niet. En schoot de bal wel door dan had Bareveld nog een betrouwbare keeper die zijn mannetje stond. Het zag er naar uit dat Bareveld de winst over de streep zou trekken. SPW speelde dusdanig hoog en laatste man Roel Heidekamp schoof door naar voren. Het bleef knokken voor een punt en die viel. In de 94e minuut draaide Vincent Baas nog een keer de bal voor goal langs en deze viel precies op het hoofd van de aanstormende aanvoerder Jelmer Jasken die hem binnenkopte: 1-1

Voor SPW niet het begin waar het op gehoopt had, maar er zijn nog veel wedstrijden te spelen. En Bareveld gaat het dit seizoen nog veel teams lastig maken met de hechte organisatie en de sterke verdediging en snelle aanvallers.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Boys wint ook van Valther Boys

Pekelder Boys won ook de laatste wedstrijd van het seizoen en kan met vertrouwen ...

Sten Vos beslist blauw-groene derby

De altijd beladen derby tussen Stadskanaal en buurman Musselkanaal was vanmiddag niet zo enerverend ...

FC Ter Apel ’96 legt het af tegen HODO

Na een goed verlopen voorbereiding toog FC Ter Apel ’96 voor haar eerste competitiewedstrijd ...