Knappe zege voor Musselkanaal op WKE’16

Musselkanaal verraste WKE’16 en behaalde een knappe overwinning.

Musselkanaal heeft een knappe 1-2 overwinning behaald op titelkandidaat WKE’16. De Emmenaren werden getipt als titelkandidaat, maar kwamen in hun eerste competitiewedstrijd lelijk op de koffie.

Musselkanaal kende een sterke start van de wedstrijd en trok fel van leer. Het leverde direct al een aantal kansen op om de score te open. Niek Bos, Gerwin Schmitz en Rolf Kayser konden hun mogelijkheden echter niet benutten. De Groenwitters bleven het betere van het spel houden en opnieuw misten Schmitz en Bos goede kansen.

Gemiste kansen

De gemiste kansen braken Musselkanaal bijna op, want WKE’16 kwam na een klein half uur spelen heel dichtbij de openingstreffer. Een voorzet van Henk Bakker werd ingeschoten door Ferdy Poelman, maar met geluk en wijsheid voorkwam verdediger Mathijs Boeijing een doelpunt. Diezelfde Poelman kreeg vlak voor rust nog een goede kans, maar Noah Sahetapy pareerde zijn inzet met een fraaie reflex.

De tweede helft begon net zoals de eerste helft met een veel feller Musselkanaal. Via Schmitz en Kayser kregen de groenwitters mogelijkheden, maar het bleef nog altijd bij 0-0. Aan de andere kant was het opnieuw Poelman die een grote kans kreeg, maar Sahetapy trad handelend op.

Voorsprong

Halverwege de tweede helft was het wel raak en waren het de bezoekers, die op een 0-1 voorsprong kwamen. Kayser bereikte met een pass de rappe Robin Gerlach, die vervolgens WKE-doelman Wim Kok kansloos liet. Lang duurde de voorsprong niet, want een paar minuten later was het alweer 1-1. Sander Meertens kopte een voorzet uitstekend tegen de touwen.

Musselkanaal ging goed om met de tegenslag en een aantal minuten later stond het weer op voorsprong. Kayser scoorde met een afstandsschot en zorgde daarmee voor de 1-2. WKE moest meer komen om de gelijkmaker te forceren, waardoor er meer ruimte ontstond voor Musselkanaal. Beide teams kwamen echter moeizaam meer tot kansen, maar in de laatste minuten van de wedstrijd had Poelman nog voor de gelijkmaker kunnen zorgen. Poelman kopte uit een corner echter net over, waardoor de drie punten naar Musselkanaal gingen.