Eenvoudige middag voor Westerwolde

westerwoldeDat voetbal soms heel simpel kan zijn, bleek zondagmiddag op het plaatselijke sportcomplex in Engelbert. Men neme een drietal snelle spitsen, spelers op het middenveld die de bal bij de juiste speler weten te brengen middels combinatievoetbal of een mooie dieptepass, voorwaartsen die zich niet al te egoïstisch willen opstellen en een simpele, teruggelegde bal verdwijnt andermaal achter de keeper van de tegenstander. Zo kwamen vanmiddag zeker drie van de zeven gescoorde goals door Westerwolde tot stand. Hierbij moet niet worden vergeten dat ook de verdediging van zo’n team er dan wel moet staan. Aan het eind van deze aantrekkelijke wedstrijd stond er dan ook een fraaie score van 7-2 in het voordeel van Westerwolde op het scorebord.

Hattrick Te Velde
Evenals in de voorgaande wedstrijden in deze competitie ging ook Westerwolde deze middag weer voortvarend van start. Al na 25 minuten was het 4-0 in het voordeel van de gasten uit Vlagtwedde. Merijn te Velde wist in een vlot tempo drie keer het net te vinden. Helaas voor Merijn geen zuivere hattrick, omdat zijn reeks treffers middels het tweede doelpunt voor Westerwolde werd onderbroken door Martin Smit. Voor Engelbert werd er in de 35e minuut nog door Ter Wolde gescoord, zodat de goed leidende scheidsrechter Drenth uit het Friese Donkerbroek bij een stand van 1-4 voor de rust kon fluiten. Vermeld dient te worden dat Solano van Westerwolde nog een gele kaart kreeg.

Beeld van de middag: Engelbert in hun eigen strafschopgebied...
Beeld van de middag: Engelbert in hun eigen strafschopgebied…

Zevenklapper
Na de rust hetzelfde spelbeeld. Engelbert dat probeerde uit alle macht de achterstand te verkleinen en Westerwolde dat middels snelle uitbraken, maar vaak ook met behoorlijk combinatievoetbal, de score probeerde uit te bouwen. Dat lukte al in de 48e minuut. Andermaal werd Merijn te Velde de diepte ingestuurd, waarna hij beheerst de bal langs de keeper van Engelbert schoof. Engelbert scoorde daarna door Rasterhof ook op simpele wijze, maar Westerwolde trok hierna in twee minuten tijd de wedstrijd definitief naar zich toe. Frank Riks en Kevin van der Laan waren de doelpuntenmakers voor Westerwolde. Vooral de zevende treffer was een hele mooie. Een simpel overstapje bracht Van der Laan in scoringspositie en daar wist de jonge middenvelder wel raad mee. Helaas meende Engelbert door meer fysieke inbreng de wedstrijd te kunnen kantelen. Dit leverde nog een aantal gele kaarten op, waarbij een speler van Engelbert met twee keer geel ook nog naar de kant werd gestuurd.
Trainer Loek Swarts voelde de wedstrijd, de inzet en de scherpte van zijn spelers prima aan door Merijn te Velde nog een publiekswissel te gunnen. Dit ging gepaard met een mooi applaus door de ook nu weer in grote getale meegereisde supporters van Westerwolde.