SPW behoudt ongeslagen thuisstatus

SPWOp 1 november stond op sportpark ‘Noord’ de wedstrijd SPW 1 – Oldambtster Boys 1 op het programma. De insteek van het duel was voor de thuisploeg aansluiting met de top en voor de gasten was het zaak om uit de onderste regionen van de competitie te geraken. SPW bleek voetballend een stuk beter dan Oldambtster Boys en won dan ook gemakkelijk en verdiend met 4-0.

Goed voetbal
Vanaf de eerste seconden was het duidelijk dat de thuisspelende ploeg er alles aan zou doen om de punten in eigen huis te houden. Er werd veelvuldig naar de drie-mans voorhoede gezocht. De gasten probeerden met lange ballen de verdediging van SPW in verlegenheid te brengen, maar leverde dit weinig kansen op. SPW daarentegen reeg de ene kans na de andere aan elkaar. Hier gingen enkele goede, vlotte aanvallen aan vooraf. Eén Minuut nadat SPW-back Van der Sluis de bal op de paal had gemikt kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong: een corner werd binnen gewerkt door de geheel vrij staande Erik Meijer. De gastheren probeerden deze voorsprong voor de rust uit te breiden en dit gebeurde dan ook. Een goede combinatie tussen Poelman en Mulder werd feilloos afgemaakt door laatst genoemde, waarmee de ruststand op 2-0 werd bepaald.

Eentonig spelbeeld
In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. SPW ging driftig op zoek naar meer doelpunten en Oldambtster Boys beperkte zich tot verdedigen met de hoop in een counter gevaarlijk te kunnen worden. Het voetbal verliep iets minder vlekkeloos als in de eerste helft, maar toch konden meer doelpunten voor de thuisploeg niet uitblijven. Rond de 70e minuut werd een afgeslagen voorzet binnen gewerkt door Hebels, wat de stand op 3 tegen 0 bracht. Ook nadat SPW drie keer had gewisseld bleef het de bovenliggende partij. In de 80e minuut werd dit voor de laatste keer duidelijk nadat Meijer werd gevloerd in de 16-meter. Topscorer Poelman wist wel raad met dit buitenkansje en bracht de stand op 4-0. In de 2e helft werden de gasten op een kansje na niet gevaarlijk.

Aansluiting
SPW behoudt dus de aansluiting met de top van de competitie na een prima wedstrijd te hebben gevoetbald. Tevens behoudt SPW de ongeslagen thuis status. Sterker nog: er werd tot nu toe thuis alleen nog maar gewonnen. Oldambtster Boys wordt door deze nederlaag gepasseerd door Veelerveen en staan één na laatste.