Valthermond lijdt dure nederlaag in Dalen

logo_valthermondGezien de overige uitslagen in de 2e klasse L had Valthermond een uitstekende dag kunnen hebben, ware het niet dat de ploeg van Harris Huizingh zelf ook niet wist te winnen. Sterker nog, het ging met 3-1 kansloos ten onder tegen Dalen. Een gemiste kans, want bij een overwinning had de ploeg zich stevig op de derde plaats genesteld en met de wedstrijd tegen nummer twee GRC op het programma, was een topklassering binnen bereik. Als telt echter niet in de sport.

Corners
De bezoekers begonnen nog wel aardig op het mistige sportpark ’t Grootveld in Dalen. In korte tijd werden er drie corners afgedwongen, maar gevaar leverde dat niet op. Ook in het vervolg van de eerste helft regende het corners voor de blauw witten, maar het was de thuisploeg die het meest dreigend was. Steven Balstra mikte naast en vond doelman Erwin Timmer op zijn weg alvorens de linkspoot een vrije trap, na een overtreding van Stefan Arendsen op Hilko Koster, vanaf de rand van de zestien prachtig binnen krulde. Tijmen Venhorst had deze score kunnen verdubbelen maar de middenvelder mikte na een slippertje van Demy te Velde naast. Tussendoor probeerde Gydo Buurman het eens van afstand, maar doelman Rick Braam was attent.

dalen-vmond
Lars Baas legt aan voor een vrije trap, op het miste sportpark ‘t Grootveld in Dalen (Foto: Bennie Schlimbach)

Provoceren
Zat Valthermond al niet lekker in de wedstrijd, na twintig minuten spelen werd de opgave alleen maar lastiger. Aanvoerder Theo Gennissen liet zich provoceren door Bert Meppelink en kon na een trappende beweging inrukken. Dalen profiteerde dankbaar van de numerieke meerderheid en via twee keer Tijmen Venhorst was de wedstrijd al bij rust gespeeld: 3-0.

Ere-treffer
De tweede helft werd voor het publiek een lange zit. Dalen vond het allemaal wel best en Valthermond was onmachtig om met een man minder echt iets af te dwingen. Het hoogtepunt was een vrije trap van Lars Baas die fraai in de bovenhoek verdween. Meer dan de spreekwoordelijke ere-treffer was dit echter niet. In de slotfase maakte Koen van Schaik het drama compleet door scheidsrechter Van Dooren te beledigen. De stand in van Edwin Drenth kon ook vroegtijdig onder de douche, de puzzel voor Harris Huizingh voor de komende weken daarmee alleen maar groter makend.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS na rust met zevenklapper langs Nieuw-Balinge

SJS had het een helft lang lastig met Nieuw-Balinge, maar liep in de tweede ...

Musselkanaal laat winst glippen

Musselkanaal leek op weg naar een driepunter, maar zag SVV '04 in de slotfase ...