Mussel pakt drie punten in Winschoten

Mussel.jpgNa de oorwassing van vorige week tegen Sweel (5-0 red.) heeft SV Mussel heeft drie punten overgehouden aan de ontmoeting met WVV. Door deze overwinning klimt Mussel op naar de vierde plaats op de ranglijst, maar is het gat met koploper Sweel nog steeds tien punten.

Prachtige wijze
Mussel begon prima aan de wedstrijd en creëerde in de openingsfase een aantal prima kansen. In de eerste minuut was Wim Wubs al dichtbij de eerste treffer. Richard Wubs werd na drie minuten ook gevaarlijk na een goede voorzet van Wim Wubs van de rechterkant. Een aantal minuten daarna was Lars Hemmes dichtbij een goal vanuit een corner. WVV had de eerste minuten weinig te vertellen en overleefde de aanvallen van dCategorieëne SV. Na acht minuten werd WVV voor het eerst gevaarlijk vanuit een counter. Na een snelle omschakeling werd er te gehaast geschoten, in de handen van keeper Poker. In de tiende minuut kwam de SV op een verdiende 0-1 voorsprong. Wim Wubs gaf een prachtige assist op Nick Uil, die ook weer op prachtige wijze de bal binnenschoot. Mussel speelde met veel vertrouwen en het voetbal was best goed te noemen. Na ruim een kwartier was WVV dicht bij de gelijkmaker. Len Groenewold stond aan de verkeerde kant te dekken waardoor zijn man er vandoor kon gaan. Zijn schot werd in de korte hoek gepakt door Patrieck Poker. Aan de andere kant moest ook de keeper van WVV serieus in actie komen. Een vrije bal van Rick Breedveld werd stijlvol gepakt. Mussel bleef doordrukken en kreeg opnieuw een mogelijkheid via Erwin Wijnholds. Na een goede actie had hij geen kracht meer voor zijn schot.

Dreiging WVV
Halverwege de eerste helft kwam WVV wat beter in de wedstrijd. Mussel werd onnauwkeuriger in de passing en de gastheren schoven langzaam maar zeker wat meer op richting de Mussel goal. Ook begon WVV serieuze kansen te creëren. Na 28 minuten kwam er een voorzet van WVV vanaf de linkerkant. Poker verkeek zich op de bal, die zomaar op de deklat terecht kwam. Daar kwam Mussel met de schrik vrij. Amper een minuut later kwam de SV weer goed weg. De spits van WVV kapte zich knap vrij op randje 16 waarna hij de bal breed legde. De inzet van de opkomende man ging maar net over. Even later passeerde de rechtsbuiten van WVV Len Groenewold in de 16 meter. Arjan Raveling gaf goed rugdekking en herstelde het zwakke optreden van Groenewold. Vlak voor het rustsignaal was Wim Wubs dicht bij zijn tweede goal. Rolf Smidt slingerde de bal de 16 meter in. Richard Wubs liet de bal lopen voor Wim Wubs, die de bal controleerde en vervolgens net over schoot.

Panklaar
Na de pauze kwam Mussel goed uit de kleedkamer. Wim Wubs veroverde keurig de bal van de laatste linie van WVV en schoot vervolgens ietwat te gehaast op de goal, daar waar breed leggen misschien een betere optie was geweest. In de 51e minuut kwam Mussel op een 0-2 voorsprong. Mussel kreeg een vrije trap die Arjan Raveling snel nam en de bal meegaf op de opkomende Erwin Wijnholds. Erwin passeerde als een klassieke rechtsbuiten zijn tegenstander en legde vervolgens de bal panklaar op het hoofd van Wim Wubs die binnen kopte. Vlak daarna kreeg WVV dé kans om de aansluitingstreffer te maken. De buitenspelval van Mussel mislukte volledig zodat alles open lag achterin. Keeper Poker twijfelde om uit te komen en bleef uiteindelijk staan, weliswaar te ver voor zijn goal. De aanvaller van WVV schoot verrassend vroeg en tot ieders opluchting wat Mussel een warm hart toedraagt vloog de bal net over de goal heen.

Op slot
De SV leek in de 66e minuut het duel in het slot te gooien door op 0-3 te komen via een strafschop van Wim Wubs. Een kwartier voor tijd maakte WVV van uit het niets hun eerste goal. De thuisploeg kreeg een vrije trap op 20 meter van de goal. De muur van Mussel stond volledig verkeerd waardoor het niet zo heel moeilijk was om de vrije bal binnen te schieten. Meteen na de aftrap kreeg Mussel twee kansen om weer verder uit te lopen. Erwin Wijnholds gaf de bal voor op de ingevallen Patrick Drenth die het niet af kon maken. Uit de corner die Drenth overhield kopte Wim Wubs naast. Aan de andere kant was Arjan Raveling alert nadat Patrieck Poker veel te ver zijn goal uit kwam.

Opstootje
In de 90e minuut wist WVV terug te komen tot 2-3. De bal werd op prachtige wijze binnengeschoten. Na deze goal ontstond er veel irritatie en een opstootje. Na aanleiding hiervan zag de scheidsrechter het nut er niet van in om blessuretijd bij te trekken en floot meteen af. Vier minuten blessuretijd was helemaal niet gek geweest. Het viel nog te bezien of Mussel dan stabiel genoeg was om de overwinning veilig te stellen. Van dit alles was dus geen sprake en zo kon SV Mussel de drie punten mee naar huis nemen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten onderuit tegen OVC ’21 én Dalfsen

Derdeklasser Gieten maakt een moeilijk seizoen door. De nederlagen volgen elkaar in een rap ...

Bekeravontuur TEVV voorbij

Voor TEVV zit het bekeravontuur er na een 0-2 nederlaag tegen collega-tweedeklasser GRC Groningen op. ...