Tiental Borger kan geen vuist maken tegen Elim

borgerNet als vorige week liep Borger tegen een rode kaart aan. Dit keer was het echter al vroeg in de wedstrijd en kostte het ook nog eens een doelpunt. Mike van der Touw moest namelijk inrukken toen hij de doorgebroken Hermann Klomp onderuit trok binnen het strafschopgebied. Elim maakte via de penalty er 1-3 van en ondanks de goede wil van Borger lukte het de thuisploeg niet om nog echt een vuist te maken. Elim stapte uiteindelijk met een verdiende 2-5 overwinning van het veld.

Noodrem
De confrontatie tussen Elim en Borger betekende een ontmoeting tussen twee gepromoveerde ploegen die tot nu toe goed presteren in de 3e klasse D. Elim had drie punten meer verzameld dus Borger kon eventueel op gelijke hoogte komen. Daar was in de beginfase niet al teveel van terug te zien, want na drie minuten spelen stond de 0-1 al op het scorebord. Uit een corner kon Remon Benjamins vrij inkoppen bij de tweede paal. Borger dat wat apathisch oogde speelde net wat te afwachtend, waardoor Elim via Klomp een goede kans kreeg op de 0-2. De aanvaller mistte echter net het doel. Nadat Luuk Kenter de keeper al had getest, passeerde hij even later alsnog de doelman van Elim. Doelman Benjamins tastte volledig mis bij een hoekschop waarna Kenter eenvoudig kon binnen tikken bij de tweede paal: 1-1. De gelijkmaker zou Borger wat meer vertrouwen moeten geven en wat meer schwung, maar dat bleek nog niet het geval. Even na de gelijkmaker kwam het namelijk alweer op achterstand en opnieuw was Benjamins de doelpuntenmaker. Benjamins kon geheel vrijstaand inschieten nadat hij een voorzet vanaf de linkerflank kreeg. De wedstrijd was aardig in evenwicht, maar in de 33e minuut konden de goede bedoelingen van Borger zo goed als zeker de prullenbak in toen Borger met tien man verder moest. Van der Touw trok aan de noodrem en moest dit met rood en een strafschop bekopen. De penalty werd feilloos benut door Emiel Njagul. Nadat Borger met tien man kwam te staan ging het wel beter spelen en was het een stuk agressiever en feller in de duels. Het leverde nog een goede kans op om voor rust op 2-3 te komen. Diederik Oosterwijk en Kenter speelden de overtal situatie echter niet goed uit.

Katachtige reflexen
Het was zaak om het verschil van twee doelpunten niet verder op te laten lopen zodat er nog een kans bleef bestaan op een goed resultaat. Binnen een minuut gebeurde echter dat wat er niet moest gebeuren, want Elim maakte er 1-4 van. Elim kreeg teveel ruimte, waardoor spits Klomp uiteindelijk simpel kon binnen tikken. Hierna kregen de bezoekers nog een paar goede kansen, maar doelman Stefan Viel had een paar katachtige reflexen in huis. In de 65e minuut deed Borger iets terug via Ronald Bulthuis, die met zijn eerste balcontact binnen tien seconden scoorde uit een hoekschop. Het leverde een sprankje hoop op voor de thuisploeg dat nog ging voor een stuntje. Maar zoals het al de gehele middag ging scoorde Elim weer op het juiste moment zodat Borger wederom geen kans had om terug te komen. Na de 2-4 was het namelijk vrijwel direct raak voor Elim, dat Jarno Prijs zag scoren uit een snelle counter. Daarmee was de wedstrijd wel beslist als had Elim nog een paar kansen om de score wat op te voeren. De wedstrijd kabbelde zo langzaam naar het einde en na 90 minuten maakte de prima leidende scheidsrechter Louwes een einde aan de wedstrijd.