Westerwolde delft onderspit tegen tien van Zuidlaarderveen

westerwoldeDat het vaak moeilijker voetballen is tegen een team dat nog tien spelers in het veld heeft staan dan tegen de reguliere elf spelers, werd zondagmiddag weer eens bewaarheid in Zuidlaarderveen. Hoewel Westerwolde dus het grootste deel van de wedstrijd met een man meer speelde, stond er aan het eind van de wedstrijd een  2 – 1 overwinning voor de thuisploeg op het scorebord. Wegens hands moest er wel een strafschop voor Zuidlaarderveen aan te pas komen om de overwinning binnen te halen. De penalty werd echter op een prima manier benut en daarna op een fabelachtige “Epke Zonderland-manier” door speler Jans van Zuidlaarderveen gevierd.

Onverbidderlijk
In de eerste helft ontliepen de ploegen elkaar niet zoveel. Het spel golfde op en neer en beide teams kregen een paar kansjes. Zo was er een schot van Martin Smit van Westerwolde tegen de paal en een aanvaller van Zuidlaarderveen miste voor open doel een mooie kopkans. In de 40e minuut kwam Westerwolde uit een in eerste instantie afgeslagen corner op voorsprong. Martin Smit kopte op fraaie wijze de bal binnen. Hierna ging Rubingh van Zuidlaarderveen in de fout. Na nog maar tien minuten als invaller in het veld meende hij Solano van Westerwolde onderuit te moeten schoppen. Scheidsrechter Hansen uit Wagenborgen was onverbiddelijk; hij stuurde de speler van Zuidlaarderveen met rood naar de kleedkamer. Niet lang daarna floot de arbiter ook voor de rust.

Merijn te Velde wordt gestuit door een speler van Zuidlaarderveen (Foto: Be Eelsing)

Twee standaardsituaties
Na de rust liet Zuidlaarderveen zich ver terug zakken en probeerde met snelle counters de aansluiting met Westerwolde te bewerkstelligen. Twee standaardsituaties moesten er echter aan te pas komen om Westerwolde het hoofd te doen buigen. Eerst wist Kasto vanuit een corner de bal in het Westerwolde-doel te schieten en kort daarna was de scheidsrechter, zoals al eerder gememoreerd, genoodzaakt een strafschop te geven wegens hands. Westerwolde probeerde uit alle macht nog de gelijkmaker te scoren, maar het lukte de brigade van trainer Loek Swarts niet om de verdediging van Zuidlaarderveen te slechten. Een paar fraaie kansen werden om zeep geholpen en de vele, hoog ingepompte ballen waren een kolfje naar de hand van de soevereine verdediging van Zuidlaarderveen. De elf van Westerwolde waren niet bij machte met de juiste tactiek nog op gelijke hoogte te komen tegen de tien van Zuidlaarderveen. Na een aantal leuke competitieresultaten moest er deze middag met een 2 – 1 nederlaag naar Vlagtwedde worden teruggekeerd.

Zevende plaats
Westerwolde zakte door deze uitslag naar de zevende plaats in de rangschikking. Volgende week moet er worden aangetreden tegen de huidige hekkensluiter in de competitie; in Meeden zal moeten worden geprobeerd de kater van deze voetbalmiddag voor zowel spelers, begeleiding als supporters weg te spoelen.