Mark Sikkema: “Eindelijk een ruime overwinning op Buinerveen!”

buinenVelen is het niet gegeven, drie keer scoren in de Buiner-derby, maar het lukte Buinen-speler Mark Sikkema afgelopen zondag wel. Het was een mooi moment voor de 19-jarige middenvelder, die als B-junior al deel uitmaakte van het vlaggenschip bij de geel-zwarten. FC Kanaalstreek interviewde de man van de wedstrijd, die vanzelfsprekend zeer content is met de ruime overwinning op de buren uit Buinerveen.

De overwinning van Buinen was afgelopen zondagavond te zien ook te zien bij RTV Drenthe, waarna er een hype losbarste rondom de P.I.K.-peptalk van Buinerveen-trainer Ludie Hulshof. Hierdoor werd er vrijwel niet gesproken over de hattrick van Sikkema, toch ook geen dagelijkse kost. Maar de inwoner van Buinen zal er niet wakker van liggen, het ging hem vooral om de winst: “Eindelijk boekten we een keer een ruime overwinning op Buinerveen! Ik heb het idee dat we al een aantal jaren beter zijn dan onze buren, maar tijdens de onderlinge wedstrijden hebben we het altijd weer moeilijk”. Hier was in de meest recente derby dus niets van te merken, gezien de overtuigende 6-0 overwinning: “Het is lekker dat we ze nu een keer een tik uitdelen, met deze dikke overwinning. Het was voor velen dan ook een hele opluchting en we hebben het goed gevierd in de kantine, samen met het tweede en derde die ook beide drie punten pakten”.

Echte clubman
Ondanks zijn 19 jaar is Sikkema alweer bezig met zijn derde seizoen in het eerste elftal van Buinen, de club waar hij ook zijn loopbaan begon. Hij is dan ook een echte clubman te noemen, want na een jaar bij SV Borger keerde hij gauw weer terug bij de geel-zwarten: “Ik speelde een jaar bij Borger in de B-jeugd omdat we dat jaar in Buinen niet voldoende spelers hadden. Dit beviel mij echter totaal niet en na een jaar ben ik weer teruggekeerd bij Buinen”. Een bekend fenomeen, dat voorkomt bij meerdere clubs in de Kanaalstreek. Door de smalle jeugdselecties maken jeugdspelers sneller de stap naar het eerste elftal, hetgeen voor Sikkema ook het geval was: “In de A-junioren zou ik weer bij Borger moeten gaan spelen, maar hier had ik geen zin in en zodoende kwam ik bij het eerste terecht”.

Mark Sikkema scoorde drie keer in de derby tegen Buinerveen...
Mark Sikkema scoorde drie keer in de derby tegen Buinerveen…

Sterke speler
In dit eerste elftal acteert de bouwkunde student vaak als linker- of rechtermiddenvelder, waarbij hij, gezien zijn drie doelpunten, ook regelmatig voor het vijandelijke doel verschijnt. Toch schaart Sikkema zichzelf nog niet onder de belangrijke spelers en noemt hij Marcel Vedder en keeper Arjen Sijbring als steunpilaren: “Marcel is gewoon een hele sterke speler en met zijn vijf doelpunten tot op heden is hij dus erg belangrijk. Ook Arjen hoort bij de beteren. Hij krijgt nu elke week keeperstraining en je ziet hem met de week beter worden”.

Veel problemen
Door de overwinning op Buinerveen staat het totaal aantal punten van Buinen nu op zeven en gezien de negen gespeelde wedstrijden is dit niet om over naar huis te schrijven. Ook de voorgaande twee seizoenen waren niet al te best, met respectievelijk een 10e en 13e plaats als eindklassering. Sikkema mikt voor dit seizoen op een paar plaatsen hoger: “Wanneer we in de middenmoot eindigen zou dat al heel mooi zijn. We moeten er in ieder geval voor zorgen dat elke club het lastig heeft in Buinen!”. De verantwoordelijke man hiervoor is trainer André Wever, bezig aan zijn eerste seizoen bij de vijfde-klasser. Sikkema kan tegenwoordig prima met de oefenmeester door één deur, maar dit was een poosje geleden nog wel anders: “In het begin van dit seizoen heb ik veel problemen met de trainer gehad. Dat hebben we vervolgens uitgepraat en nu is alles weer goed. Juist daarom is het mooi dat ik nu drie keer scoor voor het team. We hebben een gemiddelde leeftijd van 23 jaar en kunnen nog veel van André leren”.

Geen samenwerking
Net als elke voetballer wil elke speler altijd winnen, zeker wanneer het een echte derby betreft. Maar zou het misschien niet beter zijn voor beide clubs, Buinen en Buinerveen, om samen verder te gaan en om zo een rol van betekenis te kunnen spelen in de vijfde klasse? Het zou een goede optie kunnen zijn, maar Sikkema hoopt dat het nooit gebeurd: “Ik denk dat het ten eerste heel gevoelig ligt binnen de gelederen. Daarnaast denk ik dat het ook de charme is van de vijfde klasse. Je speelt met je eigen club tegen verschillende dorpen uit de buurt als Buinerveen, EEC en GKC en dit zijn toch de mooiste duels om te spelen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bert Timmermans: “Buinerveen moet een stabiele middenmoter worden.”

Bert Timmermans hoopt op een stabiel seizoen voor Buinerveen waarbij een plaats in de ...

Harris Huizingh: “Schlimbach als verdediger was een gouden greep!”

Vini, vidi vici: “Ik kwam, ik zag en ik overwon”, sprak Ceasar ooit. Na ...