Roy Hooiveld wil precies op tijd fit zijn

TANadat Ter Apel ’96 vorig seizoen via de nacompetitie promoveerde naar de derde klasse, moet het via diezelfde barrage lijfsbehoud bewerkstelligen. Een belangrijke troef om handhaving te realiseren is Roy Hooiveld, maar het is de vraag of de spelmaker erbij is. Hooiveld sukkelt al sinds de winterstop met een hamstringblessure.

Door Martijn Folkers

Aan de bak
Eigenlijk wenst iedere club zich iemand als Roy Hooiveld in de gelederen. De speler is niet alleen belangrijk voor Ter Apel’96 als clubtopscorer, ook leidt hij de jeugd op als trainer van B1. Om die B1 over enkele jaren in de derde klasse te laten debuteren moet er wel wat gebeuren, want de rood-zwarten moeten flink aan de bak. “Het is een moeilijk seizoen geweest”, zegt Hooiveld. “We moeten nu strijden of we er wel of niet in blijven. In de nacompetitie moeten we spelen tegen Weerdinge, Sweel of Alteveer. Dat hangt ook van het resultaat van zondag af.”

Blessureleed
Voor Hooiveld is het na de winterstop geen leuk half jaar geweest. In de wedstrijd tegen Protos scheurde hij zijn hamstring en na een comeback speelde de oude blessure weer op. “Ik denk dat ik tijdens de nacompetitie weer van de partij ben. De afgelopen week heb ik weer meegedaan met de groepstraining en dat ging goed. Daarnaast word ik geholpen door verzorger Harm Tent, en mijn zus is fysiotherapeute, die helpt me ook.”

Aanvoerder Roy Hooiveld in actie tegen Kanaalstreek-genoot SC Stadskanaal...
Aanvoerder Roy Hooiveld in actie tegen Kanaalstreek-genoot SC Stadskanaal…

Moeizaam
Voor Ter Apel ’96 is het te hopen dat Hooiveld snel weer op dreef is, want gezien het gescoorde aantal doelpunten houdt het niet over voor de ploeg van trainer Henri Goeree. “We worden niet vaak weggespeeld, maar we scoren gewoon heel moeilijk”, weet Hooiveld. “Aan het begin van dit seizoen begonnen we met het ‘hoog spelen’, vroeg druk zetten op de tegenstander.”

Aderlating
In die wedstrijden bleven bij ons de doelpunten uit en scoorde de tegenstander wel. Daarna lieten we de tegenstander meer voetballen, maar dat ging ook moeizaam. Het gebrek aan scorend vermogen werkt niet mee.” En dat heeft ook deels te maken met het vertrek van Garik Ghazarjan, die het land uit moest en weer in zijn geboorteland Armenië bivakkeert. “Dat is wel een aderlating. Garik is iemand die tot de negentigste minuut doorging en een goal kon maken. Dat scheelt wel. Daarnaast heeft Ron Kuper ook scorend vermogen, maar hij staat nu achterin.”

Blik op de nacompetitie
Voor Hooiveld en zijn teamgenoten is het te hopen dat de grensbewoners zich handhaven in de derde klasse. Een klasse met derby’s tegen Musselkanaal, Stadskanaal, CEC en Titan behoort volgend jaar tot de mogelijkheden, maar dan moet de barrage wel goed worden afgesloten. “Maar we hebben goede moed. Alleen er moet wel wat gebeuren voordat we erin slagen.” De uitwedstrijd tegen Zuidwolde speelt niet in de hoofden van de selectiespelers, de blik is al gericht op die allesbeslissende nacompetitie. “Het is twee wedstrijden erop of eronder!”

Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Yordi Saman wil bekerdroom vervolg geven

Daar waar SC Stadskanaal zo graag wil zijn, daar heeft de komende tegenstander van ...

Terug in de tijd: Robert Hamming: “In derby’s zoek ik de grens op”

Robert Hamming zoekt graag de grens op in derby's en ziet de wedstrijd tegen ...