Artor Polloshka beslist derby tussen SPW en Gasselternijveen

spw-gnvOndanks het onstuimige weer kon de derby tussen SPW en Gasselternijveen wel doorgang vinden. Vanwege het natte hoofdveld werd er op kunstgras gevoetbald. Gasselternijveen was de iets beter voetballende ploeg en SPW probeerde hier vooral met counters iets tegenover te zetten. Gasselternijveen was echter iets effectiever in de afronding, wat de wedstrijd in een 0-1 stand in het voordeel van de gasten deed eindigen.

Onbegrijpelijke reden
Vanaf het eerste fluit signaal ging de wedstrijd gelijk op. Gasselternijveen voetbalde iets gemakkelijker, dit leverde niet direct grote kansen op. De enige kans die het opleverde voor de gasten was wel direct raak: in de 30e minuut was het Artor Polloshka die de gasten op voorsprong bracht. Ook SPW kreeg kansen om te scoren. Tot twee keer toe werd Erik Meijer vrijgespeeld, hij kreeg de bal echter niet achter de doelman. Al vroeg in de wedstrijd moest Martijn Mulder het veld verlaten met een ogenschijnlijk zware blessure, hij werd vervangen door Vincent Baas. Overigens werd er de hele wedstrijd met gele kaarten gezwaaid door de scheidsrechter, soms met onbegrijpelijke reden.

Volley op de lat
In de tweede helft ging SPW opzoek naar de gelijkmaker. Een uitgelezen kans op deze gelijkmaker leek er te komen toen Benjamin Eling werd neergehaald in de zestien, de scheidsrechter zag hier tot woede van alles en iedereen bij SPW geen penalty in. Doordat de ploeg van Meijerman steeds meer druk naar voren uitoefende kwam er meer ruimte voor de aanvallers van Gasselternijveen. Hierdoor kregen de gasten nog enkele goede mogelijkheden, maar deze werden gekeerd door keeper Zeemering, die overigens een puike wedstrijd keepte. Met een volley van Poelman op de lat was de thuisploeg nog het dichtst bij de gelijkmaker.

Tweede nederlaag
Al met al was Gasselternijveen de beter voetballende ploeg, maar gezien het aantal kansen behoorde een gelijkspel zeker tot de mogelijkheden van SPW. Door de tweede nederlaag van het seizoen voor de Knoalsters blijft het op een vijfde plek staan, terwijl Gasselternijveen door haar overwinning volgt op één punt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer slaat goede slag

Alteveer reisde op deze onstuimige zondag af richting Dalerveen voor de wedstrijd tegen DSC’65. ...

Gieterveen met moeite langs GKC

De officiële speeltijd zat er al op toen Jerremy Weerts namens Gieterveen besloot van grote afstand ...

Knotsgekke slotfase kost Mussel twee punten

Na de drie punten van vorige week tegen Meedhuizen ging Mussel op jacht naar de ...