AlteveerAlteveer reisde op deze onstuimige zondag af richting Dalerveen voor de wedstrijd tegen DSC’65. Voor Alteveer een uitgelezen mogelijkheid om afstand te nemen van de gevarenzone en voor DSC’65 een kans om enigszins aansluiting te vinden bij de brede middenmoot. Uitstekende ingrediënten dus voor een spannende pot voetbal. Spannend werd het helaas niet. Daarvoor was over 90 minuten gezien het krachtsverschil te groot.

Teugels vieren
Alteveer startte furieus en kwam al na 6 minuten op een 0-1 voorsprong. Ray den Boef knikte een vrije trap van René Meems steenhard achter de kansloze DSC-goalie. Daarna liet Alteveer de teugels wat vieren en dat kwam de geelzwarten bijna duur te staan. DSC kreeg namelijk twee uitstekende kansen om de stand gelijk te trekken, maar beide schoten werden op katachtige wijze gepareerd door de uitstekend keepende Sander van Duren. De eerste helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af en van goed voetbal was nauwelijks sprake. Toch was het Alteveer dat in de 23ste minuut de voorsprong verdubbelde. Het was wederom Ray den Boef die de goal maakte. In een scrimmage was het den Boef die er als de kippen bij was om de bal het laatste zetje te geven. Alteveer leek vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd te spelen. Een 0-2 voorsprong en een onmachtig DSC’65 zorgden ervoor dat vrijwel de gehele Alteveer-aanhang vertrouwen had in een goede afloop. Hoewel Bryan Schenkel na een geweldige aanval verzuimde om nog voor rust de genadeklap uit te delen, bleek dit vertrouwen van de meegereisde supporters meer dan terecht.

Veilige haven
Vlak na rust bleef Alteveer na enig kunst en vliegwerk op de been. DSC’65 probeerde met man en macht de wedstrijd te kantelen, maar doelman van Duren bleek vandaag niet te passeren. Toen Alteveer in de 60ste minuut een strafschop kreeg, na wederom uitstekend doorzetten van den Boef, leek de wedstrijd definitief gespeeld. Het was Bart Nieland die vanaf elf meter de trekker overhaalde en zodoende Alteveer in veilige haven leek te schieten. DSC’65 probeerde het nog wel, maar het echte geloof in een stunt leek te ontbreken. Toch kreeg DSC’65 de kans om enigszins terug te komen in de wedstrijd. Een ongelukkige handsbal van René Meems werd gedecideerd op de stip gelegd. Maar zelfs deze uitgelezen mogelijkheid was niet aan de Drenten besteed. De strafschop werd zonder enige overtuiging naast geschoten. Het laatste kwartier voerde Alteveer de druk nog een beetje op. Dit resulteerde in de 74ste minuut in de 0-4. De geslepen Bryan Schenkel draaide slim bij zijn tegenstander weg en gaf de keeper simpel het nakijken. In blessuretijd wist Alteveer de stand zelfs nog naar 0-5 te tillen. De ingevallen youngster Sander Klinkhamer leek de bal voor te willen zetten, maar de bal belandde, gedragen door de stevige wind, in de bovenhoek. Leuke bijkomstigheid is dat dit de eerste goal van Klinkhamer was in het eerste elftal van Alteveer.

Afstand nemen
Zo behaalde Alteveer een uitstekende overwinning en is het gat met de zo gevreesde elfde plaats inmiddels opgelopen tot 8 punten. Het is nu zaak om deze lijn door te trekken. Volgende week komt hekkensluiter Eext op bezoek in Alteveer. Wederom een prima kans om nog meer afstand te nemen van de onderste plaatsen.