Westerwolde houdt top drie in het vizier

westerwoldeIn een aangepaste opstelling trad vierdeklasser Westerwolde op het eigen sportpark aan tegen Gruno. Het gemis van Merijn te Velde, Martin Smit en Reinder Huls werd echter goed opgevangen, met een 2-1 overwinning tot gevolg. Voor aanvang van het duel werd een minuut stilte in acht genomen. Reden hiervoor was het overlijden van Pino Dulfer, oud-lid van de club uit Vlagtwedde.

Eén uit vier
Het goede spel de eerste twintig minuten leverde vier goede kansen op, maar alleen de eerste, in de vijfde minuut, werd benut. Na een goede actie aan van Bartel Geleijnse was het Rik te Velde die deze goede voorbereiding keurig afrondde en zo de 1-0 voorsprong op de borden zette. Na de eerste twintig minuten was het Gruno dat probeerde er doorheen te komen, maar ze konden geen vuist maken tegen de goed georganiseerde defensie van Westerwolde. Net voor rust zeilde een vrije trap van Gruno nog richting de kruising, maar keeper Henk Hebers kon hier nog met de vingertoppen bij.

0
Ferdi Kuiper (tweede van rechts) gooit zich in de baan van een schot (Foto’s: Bé Eelsing)

Van goede wil
Na rust een ander spelbeeld: beide teams wilden wel, maar het spel werd er zeker niet beter op, waarbij ook de sterk aanwezige wind een rol speelde. Toch was het Gruno dat na vijftig minute scoorde na een slechte inschatting van de Westerwolder defensie. Vanaf de aftrap koos Westerwolde vol de aanval en werd amper twee minuten later de 2-1 voorsprong op het scorebord gezet via een goal van Bartel Geleijnse. De laatste 25 minuten werd de wedstrijd grimmiger. Echte goede kansen vielen er in de tweede helft niet meer te noteren en Westerwolde speelde de wedstrijd dan ook met de 2-1 voorsprong uit.