Gieten in eigen huis langs herkanser Musselkanaal

Gieten heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op het eigen sportpark werd degradatiekandidaat Musselkanaal met 4-2 verslagen, na een 0-1 ruststand. Musselkanaal had een overwinning om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen, waarbij het ook nog eens afhankelijk was van de resultaten van de concurrentie. Gieten streed nergens meer voor en zoals vaker is te zien, kunnen lager geklasseerde clubs in zo’n situatie voor verrassende uitslagen zorgen. Dat was nu dus niet het geval, waardoor Musselkanaal veroordeeld is tot het spelen van nacompetitie-voetbal.

Gevaarlijke Oost
In de eerste helft was Musselkanaal strijdvaardiger dan de thuisclub en kreeg ook de betere kansen. Vooral de 19-jarige aanvaller Jordy Oost was vaak een plaag voor de Gieten-verdediging. In de 22e minuut dook hij alleen op voor Gieten doelman Bas Becherer, die prima redde. Vijf minuten later brak Oost weer door en zette in kansrijke positie vanaf de rechterkant voor. Gelukkig voor de thuisclub belandde zijn voorzet in de voeten van een Gieten-verdediger.

Op de vuisten
In de 31e minuut was het wel raak. Jordy Oost gaf vanaf de rechterkant een voorzet op Rick Berends, die weinig moeite had om de 1-0 te laten aantekenen. Pas in de 39e minuut werd Gieten voor het eerst echt gevaarlijk, toen Benjamin Mazeau op de vuisten van de Musselkanaal doelman schoot. Vlak voor rust waren de gasten dicht bij de dubbele voorsprong, toen Rolf Kayser zijn fraai genomen vrije trap even fraai gekeerd zag worden door Becherer.

Gouden wissel
De ruststand en de tussenstanden op de andere velden zouden voor Musselkanaal voldoende zijn om de nacompetitie te ontlopen. Maar vlak na rust gooide Martijn van den Boom roet in het eten door met zijn hoofd zijn tweede doelpunt van het seizoen te scoren, na een voorzet van Jacco Martens, 1-1. Zijn eerste was overigens in de heenwedstrijd tegen Musselkanaal. In de 56e minuut bracht trainer/coach Jouke Jan Meertens het duo Guido Vedder / Florian van der Heyde in het veld voor Atal Amini en Benjamin Mazeau. Een minuut later bracht de ingevallen Van der Heyde zijn ploeg aan de leiding, uit een voorzet vanaf de linkerkant, waar de inglijdende aanvoerder Van den Boom net niet bij kon.

Rode Gall
In de 63e minuut scoorde Musselkanaal via Rolf Kayser de gelijkmaker uit een strafschop, na een overtreding van Van der Heyde: 2-2. In dezelfde minuut toonde scheidsrechter Keller Jeremy Gall voor de tweede keer de gele kaart, waardoor Gieten met tien man kwam te spelen. Een uitgelezen mogelijkheid voor de gasten om de winst te pakken. Twee minuten later leek Musselkanaal op voorsprong te komen, maar keeper Becherer tikte de tegendraadse kopbal knap uit het doel.

Prima Gieten
Musselkanaal wist, ondanks het overtal, niet door te drukken en Gieten kwam in de 77e minuut op een 3-2 voorsprong, toen Jesper Dijkstra een voorzet van Van der Heyde binnentikte. In de negentigste minuut scoorde Van der Heyde zijn tiende goal van het seizoen na een fraaie solo. Door de overwinning is Gieten op de zesde plaats geëindigd, een prima prestatie. Tegenstander Musselkanaal is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie.