Gieten geeft masterclass effectiviteit

v.v. GietenOp een last te bespelen veld heeft Gieten met 5-2 gewonnen van CEC. Door deze overwinning staat Gieten weer op de tweede plaats. Bij de thuisclub keerde aanvaller Jeroen Buurke na een enkelblessure terug in de basiself. Ten opzichte van de vorige week ontbrak Jarno Hoiting, die voor Buurke moest wijken. Lang hoefde Hoiting niet toe te kijken, want na zeven minuten kwam hij al in het veld voor de geblesseerd geraakte Jacco Martens. Meest opvallende moment in de wedstrijd: de rentree van de 50-jarige Lubbert Meertens onder de Gieter lat.

Goaltjesdief Buurke
Het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd was in de negende minuut, toen CEC-speler Ruud de Groot alleen voor Jeffrey Tappel kwam te staan. De Gieten-doelman redde bekwaam. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Bas Alting zette Jeroen Buurke met een mooie dieptepass alleen voor de keeper en zo’n kans moet je de Muntendammer niet geven: 1-0. Het was al weer de zestiende treffer voor de Gieten-topscorer. In de 23e minuut verdubbelde Florian van der Heyde de score. Keeper Springer liet de bal na een schot los, waarna Geir Lutjes hem de bal onfutselde. Lutjes behield het overzicht en passte op Van der Heyde, die de 2-0 liet aantekenen. Hierna begonnen de gasten steeds meer druk te zetten. Vooral op het middenveld wonnen zij de slag. In de afwerking waren ze echter lang niet zo effectief als de Gieten-voorwaartsen.

Blessure Tappel
In de dertigste minuut redde Tappel fraai met een zweefduik op een vrije trap van De Groot. Ook in de minuten hierna moest Tappel een aantal keren handelend optreden. Bij een van die acties raakte de Gieten-doelman in de veertigste minuut geblesseerd aan zijn arm. Behandeling bood geen soelaas, zodat hij het veld moest verlaten. Reservekeeper Lubbert Meertens kon nog niet meteen worden ingezet, zodat trainer-coach Jouke Jan Meertens het oploste door aanvaller Van der Heyde in het doel te posteren. Aimen Almishal completeerde het elftal. Vier minuten in blessuretijd scoorde Nick Veenstra met een mooi afstandsschot van veertig meter, over de keeper heen.

Good old Lubbert Meertens
Na de rust kwam good-old Lubbert Meertens (50 jaar) in het veld. Hoiting moest voor hem wijken en Van der Heyde ging weer voorin spelen. Hiermee keerde de rust terug in het elftal. Beide teams toonden een geweldige inzet en over en weer ontstonden er kansen. In de 53e minuut schoot Lutjes tegen keeper Springer op en in de 61e minuut was CEC dicht bij de gelijkmaker nadat een van hun spelers uit een scrimmage rakelings naast schoot. In de 63e minuut kwam Gieten op een comfortabele 3-1 voorsprong. De snelle Van der Heyde brak door op rechts en zijn voorzet werd door Lutjes knap tegen de touwen gewerkt. CEC gaf nog niet op en bleef druk zetten.

In het slot
In de 72e minuut stuurde Buurke Lutjes de diepte in. Hij omspeelde de keeper en schoot de bal vervolgens in het lege doel: 4-1. De buit leek nu definitief binnen. Het was Lutjes’ twaalfde goal van het seizoen. In de 86e minuut maakte Van der Heyde er na een snelle uitval 5-1 van, zijn tweede van de middag. Vlak voor tijd kende scheidsrechter Jager CEC een strafschop toe. Aanvoerder Rengers maakte geen fout en maakte er 5-2 van, al zat Meertens er nog met zijn vingertoppen aan. Als gezegd: Gieten staat op een fraaie tweede plaats, met de inhaalwedstrijd tegen Musselkanaal voor de boeg.