Historische overwinning voor TEVV

TEVVMeer dan tachtig heeft men er op moeten wachten: de eerste overwinning van TEVV in de eerste klasse. In de thuiswedstrijd tegen het Friese Bergum was het dan zover: de geel-blauwe ploeg van Hans Kamphuis won met 4-2. Na een punt in de openingswedstrijd tegen Nieuw Buinen en een nederlaag tegen Emmen, was het bij de derde kans dus raak. Nick Kroeze had met twee treffers een groot aandeel in de victorie.

Flitsende openingsfase
TEVV had nog niet gescoord in de eerste klasse in de eerste twee wedstrijden, maar deze ban werd gebroken door het doelpuntvan Jan Jaap Wever in de zevende minuut van de wedstrijd. De spits rondde een vrije trap van Roy Feiken af, nadat Bergum-keeper Simon Skarey de bal niet onder controle kon krijgen: 1-0. Nog geen twee minuten leek de wedstrijd al beslist, nadat TEVV-aanvoerder Sander Marissen de diepte werd ingestuurd. Zijn precieze breedtepass bereikte Nick Kroeze, die de 2-0 binnen schoot. Na een kwartier kropen de gasten wat uit hun schulp. Alex Bosma kon vrij op TEVV-doelman Wim Kok afstevenen, maar met een uiterste krachtinspanning kon Maikel Kroeze nog redding brengen.

TEVV op rozen
Even later kreeg de spits van Bergum, Marinus Hoekstra, een dot van een kans, maar deze keer ging de bal voor langs. Ook een gevaarlijk schot van David Voigt zeilde maar net over het doel van Wim Kok. Na ruim een half uur ontworstelde de ploeg van Hans Kamphuis zich uit de Friese verwurging en forceerde Faizel Slagveer een corner. De zeer scherpe aangesneden bal van Roy Feiken werd door Bergum-spits Marinus Hoekstra zeer ongelukkig langs zijn eigen doelman gewerkt: 3-0.

Geen formaliteit
De tweede helft leek een formaliteit te worden, maar niks was minder waar. Na een zeer sterke fase van de Friezen had het maar zo weer gelijk kunnen staan, maar dankzij goed keeperswerk van sluitpost Wim Kok, bleef de stand gehandhaafd. Na ongeveer een uur spelen kwamen de Mondkers weer aan een beetje voetbal toe en het was gelijk gevaarlijk. De ingevallen Joeri Westerhof werd de diepte ingestuurd en zijn afgemeten voorzet bereikte de mee opgekomen Nick Kroeze, die echter strandde op Bergum-doelman Simon Skarey. Wederom een corner van Roy Feiken stichtte voor het nodige gevaar voor de Friezen, want nu was het TEVV-libero Ronny Zwikker, die erg dicht bij een goal was. De bal werd echter nog van de doellijn gehaald door de gasten uit Burgum.

Aansluitingstreffers
Toch werd de aansluittreffer gevonden door de ploeg van Bergum-coach Jan Bruin. Plotseling verscheen Marinus Hoekstra vrij voor de TEVV-goal en dit keer was het wel raak: 3-1. De gasten roken, dat er meer was te halen en speelden vol op de aanval. En vijf minuten voor het einde van de wedstrijd lukte het Bergum-middenvelder Alex Bosma om de spanning volledig terug te brengen door de 3-2 te scoren. Dat resulteerde in nog meer druk op de goal van de geel-blauwen, maar uiteraard gaf dat ook weer mogelijkheden voor snelle uitvallen. Dit keer werd Roy Feiken de diepte ingestuurd en precies op tijd gaf die de bal breed op de mee opgekomen Nick Kroeze. Deze kon daarmee zijn tweede goal van de middag scoren en de zege veiligstellen. De eerste overwinning voor de Exloërmonders in de eerste klasse was daarmee een feit.