Nederlaag TEVV in krankzinnig duel

TEVVTEVV heeft zichzelf met de thuisnederlaag tegen SC Joure een zeer slechte dienst bewezen. Helemaal nadat er een half uur spelen de eclatante cijfers van 4-0 op het scorebord stonden. Niemand had gedacht dat deze voorsprong nog in gevaar zou komen, maar diep in blessuretijd pikten de Friezen nog de drie punten mee in de bus. Hierdoor mist TEVV voorlopig de slag in de strijd om een plaats in de subtop van de eerste klasse F.

Stormachtig begin
Na één minuut wist de thuisploeg reeds op een voorsprong te komen, nadat Ayhan Bas met een loepzuivere voorzet Jan Jaap Wever wist te bedienen en dat betekende 1-0. In de achtste minuut ging Ayhan Bas er op de rechtervleugel opnieuw vandoor, waarna hij in de zestien onreglementair werd gestuit. Scheidsrechter Broekman wees gedecideerd naar de stip, waarna Sander Marissen de 2-0 voor de Mondkers liet aantekenen. Een minuut later verdween via een fraaie aanval tussen Roy Feiken en Eddie Schoenmaker de bal via laatstgenoemde net over de lat. En de Mondkers gingen maar door.

Voorsprong en overtal
Terwijl doelman Wim Kok nog geen bal had gehad, lag de bal al weer aan de andere kant in het net. Jan Jaap Wever ging aan de linkerkant er vandoor met de bal en met een mooie beweging scoorde hij in de korte hoek. Toen waren er nog maar twaalf minuten gespeeld en de supporters van SC Joure wensten dat het scorebord reeds de negentig minuten was gepasseerd. De Friese ploeg, in het verleden toch meerdere jaren in de Hoofdklasse spelend, kreeg geen been aan de grond. Nadat Joure’s nummer 11, Martijn Dijk, zijn handen niet thuis kon houden en de gasten met tien man verder moesten, leek het pleit helemaal beslecht. Tot twee keer toe was Jan Jaap Wever zeer dichtbij een goal, maar eveneens twee keer kon Joure-doelman Andre Zeldenthuis nog net erger voorkomen. Ook Sander Marissen kreeg een nauwelijks te missen kans, maar de anders zo technische begaafde middenvelder, wist hier geen raad mee en mikte naast.

Terugkerende Schijff
Frank Schijff, die na een lange periode van blessureleed terugkeerde in geel-blauwe formatie, scoorde wel na een mooie combinatie tussen Jan Jaap Wever en Sander Marissen, 4-0. Na een half uur kwamen de Friezen er toch wat meer uit en in een scrimmage voor doel tikte Jacob Lubbers raak: 4-1. Er was uiteraard nog niks aan de hand voor de ploeg van invaller trainer-coach John Doek (Hans Kamphuis was geschorst), maar nadat het ook nog 4-2 werd via Jurre Hogeveen moest TEVV toch weer aan de bak. Nick Kroeze, de Mondker rechtsachter ondernam een fraaie solo, maar vrij voor de Friese doelman aankomend, schoot hij rakelings naast.

Rollen omgedraaid
In de tweede helft kwam TEVV er helemaal niet meer aan te pas en het noodlot begon zich aan te dienen. Na weer een scrimmage voor doel wist Sjoerd Mellema voor SC Joure te scoren: 4-3. Er was toen geen houden meer aan en de gasten gingen driftig op jacht naar de gelijkmaker. Eerst raakte spits Rob Schokker de binnenkant van de paal en even later kopte Pieter Westra maar net naast. Maar de Mondkers richtten zich weer wat op en kwamen zoals het voor iedereen leek weer op een ruimere voorsprong. De inzet van Eddie Schoenmaker was voor iedereen zichtbaar achter de doellijn verdwenen, maar sc Joure-grensrechter Van der Kooij hield wijselijk zijn vlag naar beneden en scheidsrechter Broekman twijfelde te veel omdat hij op grote afstand stond. Zodoende hield de Sc Joure assistent-scheidsrechter zijn ploeg in de race.

Noodlot
TEVV-verdediger Ronnie Zwikker maakte in de slotfase hands in de zestien en uit de toegekende strafschop scoorde Joure-spits Rob Schokker de onvermijdelijke 4-4. Inmiddels stonden er reeds negentig minuten op het scorebord en bij een vlijmscherpe aanval over rechts via TEVV-aanvoerder Eddie Schoenmaker kwam de bal bij spits Jan Jaap Wever, maar die had zijn lichaam teveel achterover, waardoor de bal over het vijandelijk doel verdween. Maar het noodlot sloeg toch nog toe voor de Exloërmonders. Ver in blessuretijd kwam de bal bij Rob Schokker, die eenvoudig binnen kon tikken: 4-5. Een behoorlijke domper voor de TEVV’ers, want zo vlak voor de winterstop moest men een veilig plaatsje in de middenmoot prijs geven voor een plek bij de onderste vijf. Het is zaak voor de toch verrassend opererende mondkers om in de winterstop hun hoofd weer schoon te krijgen en de goede reeks van uitslagen weer op te pakken.