Florian van der Heijde wil Kerstzaalvoetbaltoernooi winnen

v.v. GietenIn de schaduw van de kanonnen Buurke en Lutjes is Florian van der Heijde bezig met een aardig seizoen bij Gieten. De flankspeler scoorde tot op heden reeds zes keer, waaronder twee treffers in de laatste wedstrjid tegen CEC. Dit moet ongetwijfeld een bijzonder duel zijn geweest, want behalve dat van der Heijde twee doelpunten maakte, moest hij ook één treffer incasseren als doelman. Als oud-keeper in de jeugd van FC Groningen verving hij namelijk tijdelijk zijn medespeler Jeffrey Tappel, die in de tweede helft werd vervangen door good-old Lubbert Meertens. Van der Heijde nam in de tweede helft zijn vertrouwde plaats in de voorhoede weer in en zorgde in de 86e minuut voor de 5-2 eindstand.

Nog niet verleerd
Toen keeper Tappel in de 35e minuut geblesseerd het veld moest verlaten, zag aanvaller van der Heijde zijn kans schoon. “Ik wilde wel even kijken of ik het nog niet verleerd was”, zo verklaart hij na afloop. Ondanks de 2-0 voorsprong was de druk richting het doel van Gieten aanzienlijk, maar van der Heijde hield nog redelijk stand: “We waren vanaf dat moment de regie behoorlijk kwijt en ik kreeg van alle kanten schoten op me afgevuurd, die ik nog wel wist te keren. Op een mooi afstandsschot vanaf 40 meter had ik echter geen antwoord”. Inmiddels had de inmiddels 50-jarige Lubbert Meertens zijn tas opgehaald en hij maakte na rust zijn opwachting. Zijn komst zorgde voor de nodige rust in het elftal en zodoende konden de rood-witten uitlopen naar 5-2.  

Florian van der Heijde in actie tijdens de derby tegen Eext...
Florian van der Heijde in actie tijdens de derby tegen Eext…

Goede klik
Deze vijf doelpunten kwamen op naam van Geir Lutjes, de van een blessure herstelde Jeroen Buurke (2) en dus twee treffers van Van der Heijde. Dit aanvalstrio is gezamenlijk al goed voor 33 treffers, van de 36 in totaal. Het merendeel van deze productie komt op naam van Buurke en Lutjes en met een bescheiden aantal van zes kent van der Heijde zijn plaats: “Het zijn beide twee echte spitsen, dus soms botst het wel eens, maar over het algemeen hebben we een goede klik met z’n drieën. Ik ben dan ook meer een speler voor de flanken. Laat mij de assists maar geven en wanneer ik af en toe een goaltje meepik vind ik het prima!” Het is sowieso al heel knap hoe van der Heijde momenteel presteert, gezien het feit dat hij tussen de C- en A-junioren nog keeper was. De reden om weer te gaan voetballen is er één die veel keepers zullen herkennen: “Eerder waren de winters kouder dan tegenwoordig en omdat het mij te koud was in het doel ben ik maar weer gaan voetballen”. En gezien zijn 26 goals in de voorgaande twee seizoenen is dit een goede keuze geweest.

Stabiele derdeklasser
Mede door de inbreng van de allround medewerker bij Hoiting Transport (Gieten) wisten van der Heijde en zijn ploeggenoten vorig jaar te promoveren en deze stijgende lijn zetten ze dit seizoen gewoon voort. De ploeg van Jouke Jan Meertens staat momenteel tweede achter Raptim, maar opnieuw promoveren hoeft van de Gietenaar nog niet zo nodig: “We hebben een vrij jong team, dat heel goed bij elkaar past. Ook de leiding past goed bij onze groep, getuige de grote trainingsopkomst. Maar laten we vooral niet te hard van stapel lopen en eerst maar eens een stabiele derdeklasser worden. Als we in de top vijf eindigen ben ik dik tevreden!” In dat kader zou een overwinning tegen Musselkanaal, komende zondag, zeer welkom zijn. De groenhemden kloppen op de deur van de top vijf en dus is van der Heijde waakzaam: “Als je deze klasse een beetje volgt zie je dat iedereen van elkaar kan winnen. Dus we zullen 200% moeten geven om de laatste wedstrijd voor de winterstop in winst om te kunnen zetten”.

Kerstzaalvoetbaltoernooi
En wie denkt dat de Gieter Heertjes stil zitten tijdens de winterstop heeft het goed mis, want net als andere jaren zijn de selectiespelers te vinden in sporthal ‘De Goorns’, voor het alom bekende ‘Kerstzaalvoetbaltoernooi’. En is het niet voor het voetbal, dan is het wel voor de gezelligheid, want daar draait het voornamelijk om, vindt ook van der Heijde: “Ik doe al jaren mee en vind het een super toernooi. Het is altijd erg gezellig!”. Van der Heijde heeft zelf ook een aantal jaren in de zaal met vrienden in Gieten 1 gespeeld, maar vanwege tijdgebrek kwam daar helaas een einde aan. Genoeg ervaring dus, zou je denken. Daarom denkt van der Heijde dat Gieten zeker meedoet om de titel: “Het is een mooi en snel spelletje, waarbij je ook een beetje geluk moet hebben. Maar we gaan uiteraard voor de finale!”

Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jans Spiegelaar: “Een plek in de middenmoot is haalbaar voor EEC.”

Trainer Jans Spiegelaar hoopt komend seizoen een beter seizoen te gaan draaien met EEC ...

Hemmo Kuipers: “De onderlinge verschillen zullen klein zijn in de zondag vierde klasse C.”

Hemmo Kuipers verwacht een spannende competitie waarin de verschillen klein zullen zijn en hoopt ...

Reacties trainers op stilleggen amateurvoetbal: “Voetballen zonder publiek en gesloten kantines heeft geen charme.”

Weerdinge-trainer Edwin Drenth en SPW-trainer Jeroen Wiegman noemen de getroffen maatregelen onvermijdelijk en denken ...