Musselkanaal bijt zich stuk op Lubbert Meertens

G-MEr stonden 89 minuten op de klok toen Jeroen Buurke met een droge knal de 2-0 scoorde. Hiermee maakte hij een einde aan de goede bedoelingen van de bezoekers uit Musselkanaal, die met name in de tweede helft de kans op een resultaat bij de Gieter ‘Heertjes’ lieten liggen. Meest in het oog springende man aan de kant van de thuisploeg: doelman Lubbert Meertens.

Heerlijk kwartier
Het eerste kwartier van de wedstrijd was er één die voetbal zo mooi maakt: strijd, spanning, een goal, onverwachte gebeurtenissen én vooral opwinding. Na vijf minuten mocht Jeroen Buurke na een overtreding aanleggen: de kiezelharde inzet van de aanvaller spatte uiteen op de lat boven doelman Davey Miegielsen. Waar alle aanwezigen het gevaar van deze vrije trap wel zagen aankomen, was dat vijf minuten wel anders, toen Martijn van den Boom vanaf eigen helft een vrije bal richting het strafschopgebied van Musselkanaal joeg. De bal stuiterde onderweg, waardoor de jonge Miegielsen werd verrast. Daarmee verraste de goalie op zijn beurt weer zijn ploeggenoten: 1-0.

Martijn van den Boom viert de 1-0 op geheel eigen wijze...
Martijn van den Boom viert de 1-0 op geheel eigen wijze…

Schlemiel Berends
Van den Boom kon echter niet lang genieten van zijn heldenrol, want amper drie minuten na zijn treffer lag de bal op elf meter van doelman Lubbert Meertens. Veroorzaker van de strafschop was Van den Boom, die in een duel met Mark Bos hands maakte. Namens de groenhemden was het Rick Berends die aanlegde voor de gelijkmaker, maar hij trof Meertens op zijn weg. Tot ontsteltenis van de thuisploeg mocht de strafschop echter nogmaals genomen worden. Ferdinand van der Sluis probeerde de taak van Berends over te nemen, maar de uitstekende leidende scheidsrechter Eisinga stak hier een stokje voor. In zijn tweede poging werd Meertens wel gepasseerd, maar bleek de paal Berends van een treffer af te houden.

Dalende lijn
Na dit eerste kwartier werd het allemaal snel minder op ‘De Goorns’. Gesteund door de voorsprong lieten de rood-witten het spel aan Musselkanaal, om vervolgens via het dit seizoen zo succesvolle directe spel, haar kansen te pakken. De bezoekers hadden hun opstelling noodgedwongen aangepast, waardoor aanvaller Harm Visser en Ferdinand van der Sluis als centrale verdediger en rechtsback speelden. Beiden deden dit overigens naar behoren, waarbij vooral Van der Sluis in zijn strijd tegen topschutter Buurke een dikke voldoende scoorde. Een dikke voldoende scoorde Lubbert Meertens ook. Sterker, in de loop van de wedstrijd groeide de 50-jarige doelman uit tot man van de wedstrijd.

Lubbert Meertens: niet te passeren...
Lubbert Meertens: niet te passeren…

Musselkanaal bovenliggend
Voor de thee kon Meertens zich onderscheiden bij een doelpoging van opnieuw Rick Berends en hoefde hij op slag van rust niet in actie te komen toen Niek Tieben geheel vrijstaand vanaf de rand van het strafschopgebied zijn rechter voet niet goed achter de bal kreeg. Dit deed Tieben op aangeven van flankflitsen Mark Bos, die gedurende de hele wedstrijd wel dreigend was, maar in kansrijke positie vaak niet doortastend genoeg was. Gieten kreeg in de eerste helft nog één kans, maar nadat Florian van der Heijde twee Musselkanaalsters het nakijken gaf, werd het schot van Geir Lutjes geblokt.

Kansenregen
In het tweede bedrijf was Musselkanaal nog meer dan in de eerste de bovenliggende partij. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat met name in het eerste kwartier na rust de ploegen elkaar aardig in evenwicht hielden. Vaak werd gekozen voor de lange bal boven combinatievoetbal, waardoor het een wedstrijd werd waarbij de nodige duels werden uitgevochten. Na dit eerste kwartier kreeg het overwicht van Musselkanaal ook gestalte in de vorm van kansen: Mark Bos verscheen voor Meertens, Manning testte de goalie van afstand en Stephan Jacobs probeerde het met een kopbal. En steeds was het de ervaren vervanger van de geblesseerde Jeffrey Tappel die als winnaar uit de strijd kwam.

Deksel op de neus
En als zo vaak: wanneer de ene ploeg de kansen niet benut, valt de treffer aan de andere kant. Nadat Florian van der Heijde zijn collega-aanvaller Buurke en Lutjes over het hoofd zag, was het woord eerst nog aan Robin Schmitz, maar de middenvelder wist oog in oog met (uiteraard) Lubbert Meertens de trekker niet over te halen. Twee minuten later stelde Ferdinand van der Sluis door één van zijn zeldzame missertjes van de middag Jeroen Buurke in staat om Davey Miegielsen te verschalken. De zeventiende treffer van het seizoen was een feit en belangrijker voor Gieten: het gaat als naaste belager van koploper Raptim de winterstop in.

- Banner Gieten-MSK

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen wint eenvoudig van Heiligerlee

Gasselternijveen won bij Heiligerlee en blijft zo meedoen om plaatsing voor de nacompetitie.

SJS doet zichzelf tekort tegen SGV

SJS heeft zichzelf in de voet geschoten in het duel met hekkensluiter SGV. Waarschuwende ...

JVV verliest met ruime cijfers van Zwartemeerse Boys

JVV verloor opnieuw met ruime cijfers, dit keer van Zwartemeerse Boys.