Ter Apel maatje te klein voor Raptim

ta-96Na de afgelasting van vorige week stond voor FC Ter Apel ’96 een thuiswedstrijd tegen koploper Raptim uit Coevorden op het programma. Gezien de stand op de ranglijst en het verloop van de heenwedstrijd (6-0) stond de Ter Apelers een zware wedstrijd te wachten. Een grote tegenvaller voor FC Ter Apel is dat sinds afgelopen week geen gebruik meer kan worden gemaakt van Garik Ghazarjan. De sterke en snelle buitenspeler heeft zijn zoektocht naar een thuis noodgedwongen moeten voorzetten. Na 3,5 jaar in Ter Apel te hebben verbleven heeft hij samen met zijn moeder en broer Nederland moeten verlaten.

Uitgebalanceerd team
Ter Apel kon verder nagenoeg in haar sterkste opstelling starten. Jasper Jalving en Roy Hooiveld zijn weer hersteld van blessures, maar helaas bleek Ben Zuidinga te ziek om te kunnen voetballen. Al snel in de wedstrijd was te zien waarom Raptim deze competitie goed presteert. Het beschikt over een uitgebalanceerd elftal dat vrijwel de gehele wedstrijd, zonder heel dreigend te zijn, de bovenliggende partij was. Ondanks alle goede bedoelingen van de Ter Apelers kregen zij maar moeilijk een voet aan de grond tegen de Coevorders. Na ongeveer twaalf minuten spelen kwam Raptim op een voorsprong. De linksbuiten trapte de bal zeer hoog in de lucht. Deze voorzet kwam, gedragen door de soms verraderlijke wind, achter de tweede paal terecht. Hier stond een Raptim-speler geheel vrij en hij wist de bal in één keer in het dak van doel te werken: 0-1.

Kordaat ingeschoten
Ter Apel begon na deze vroege achterstand ook enigszins te drukken op de Raptim-verdediging. Deze hield zich over het algemeen met gemak staande. Slechts enkele keren wist Ter Apel gevaar te stichten. Een vrije bal van Patrick Bults ging net naast en een zwak schot van Jeroen Schoonbeek kon doelman Bunskoek met enige moeite keren. Raptim wist haar voorsprong na een half uur spelen uit te bouwen. De buitenspeler van Raptim snelde richting het strafschopgebied maar werd op ‘randje zestien’ onderuit gegleden door Roy Hooiveld. De daaropvolgende strafschop werd kordaat ingeschoten: 0-2. Ter Apel kreeg in de 1e helft nog één mogelijkheid. Een schot vanaf ongeveer zeventien meter kon door de doelman echter eenvoudig worden gepareerd.

Schade beperken
In de tweede helft was het zaak voor Ter Apel om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. Na drie minuten was de wedstrijd echter gespeeld. Een verlengde corner werd door een Raptim speler fantastisch ingeschoten en belandde ongelooflijk hard in de kruising: 0-3. In plaats van aanspraak te gaan maken op een resultaat, restte Ter Apel hierna niets anders dan de schade te beperken. Raptim behield de verdere wedstrijd controle zonder zelf heel gevaarlijk te worden. Toch kreeg Ter Apel nog twee keer een mogelijkheid op een doelpunt. Jeroen Schoonbeek trapte geheel vrijstaand finaal mis na een teruggelegde bal en Ron Kuper wist in een klutssituatie de bal niet in het doel te werken. Raptim wist daarentegen tien minuten voor tijd nog wel te scoren. Een hoge bal werd verkeerd ingeschat door Hooiveld en zijn tegenstander wist hem de bal op de grens van het strafschopgebied te ontfutselen. Alleen voor doelman De Jonge had hij geen moeite om af te ronden: 0-4.

Meer dan 34 punten
Bij vlagen wist Ter Apel deze wedstrijd mee te voetballen, maar het had geen moment zicht op een resultaat. Het kwaliteitsverschil met Raptim was hiervoor te groot. Door overwinningen van SVV ’04 en Twedo is Ter Apel inmiddels afgezakt naar de elfde postitie op de ranglijst. Om zich direct veilig te spelen dient de ploeg minimaal tiende te worden. De ploeg van trainer Goeree weet dus wat het te doen staat. In deze derde klasse lijkt een ploeg minimaal 34 punten te moeten behalen om zich veilig te spelen. Er dienen dus nog een behoorlijk aantal wedstrijden in winst te worden omgezet. De eerste mogelijkheid hiertoe hebben de Ter Apelers over twee weken wanneer het de uitwedstrijd in en tegen Stadskanaal speelt.