Voorbeschouwing: 13 & 14 februari

foto 3Voor het eerst sinds lange tijd is het komend weekend eindelijk raak: voor iedere ploeg staat er een wedstrijd op het programma. Normaal gesproken zullen deze wedstrijden allemaal gespeeld worden, dus de liefhebbers van amateurvoetbal kunnen hun ei kwijt! Wanneer we naar het programma kijken, zien we een aantal zeer interessante wedstrijden: Kanaalstreek-derby’s, duels in de degradatiezone en wedstrijden om een plaats in de top van de ranglijst. FC Kanaalstreek blikt vooruit op het weekend.

titanIn de kelder van de tweede klasse L treffen Titan en Annen elkaar. Voor de Nieuw-Weerdingers, die hekkensluiter zijn, is winnen een must. Wanneer dat lukt, dan wippen de rood-witten over de ‘Anner Oelen’ heen én hebben ze met een inhaalwedstrijd tegoed de aansluiting met de middenmoot weer te pakken. Iets waar Harm-Jan Moesker het volste vertrouwen in heeft: “We staan er goed op en ik denk dat we kunnen winnen! Wanneer we ons eigen niveau halen, dan zijn de punten voor ons.” Mocht dit niet gebeuren, dan vreest Moesker een lastig vervolg van het seizoen: “Als we zondag wederom punten laten liggen wordt het ontlopen van nacompetitie/directe degradatie heel lastig.”

b-g2Voor Gieterveen is het doel hetzelfde, maar het hoofddoel heel anders. De groenhemden die momenteel ook druk zijn met het voeren van gesprekken met kandidaat-hoofdtrainers, willen kampioen worden in de vijfde klasse F. In Eext en HOC heeft Gieterveen twee concurrenten. De ontmoeting met laagvlieger Buinen (twaalfde) is er één die hoe dan ook gewonnen moet worden. De topscorer van Gieterveen, Stefan van der Veen, onderschrijft dit: “Voor ons is dit een wedstrijd die gewonnen moet worden. Buinen is echter een stugge ploeg met veel fysieke kracht en dat zijn altijd ploegen waar we het lastig tegen hebben.” En dus is het zaak om geen schade op te lopen in de aanloop naar de topper tegen Eext, volgend weekend: “We hebben vlak voor de winterstop al vaker punten laten liggen tegen middenmoters en dat mag ons in de strijd om het kampioenschap niet opnieuw gebeuren. We staan nu weer op één punt van de koploper, maar hebben alle toppers nog te gaan.”

v.v. GietenEen ploeg die het dit seizoen opvallend goed doet in de derde klasse is Gieten. Onder leiding van Jouke Jan Meertens staat de ploeg op een onverwachte tweede plaats, op slechts twee verliespunten van koploper Raptim. Zondag gaan de rood-witten op bezoek bij Zwartemeer, dat op zijn beurt maar drie punten minder heeft dan de ‘Gieter Heertjes’. Jarno Hoiting kan zich de eerste onderlinge wedstrijd nog goed herinneren: “Thuis hebben we weliswaar met 3-1 gewonnen, alleen dat was geen gemakkelijke pot en het merendeel van de wedstrijd was Zwartemeer de bovenliggende partij. Maar doordat wij een scorende ploeg zijn die bijna elke kans afmaken die we krijgen, zijn de drie punten naar ons gegaan.” Bij winst denkt de aanvaller dat een derde promotie in vier jaar nog altijd mogelijk is voor Gieten: “Vooropgesteld, het is al een hele prestatie van ons dat we op de tweede plek staan, maar we willen best meer! Mocht de vorm constant blijven én we blijven voor elkaar vechten, dan is promotie realistisch.”

s-taEen andere Kanaalstreek-derby die op het programma staat, is die tussen SC Stadskanaal en Ter Apel ’96. Na de verhitte editie van eerder dit seizoen zijn veel ogen gericht op deze wedstrijd. Eén van de sterkhouders van de thuisploeg is middenvelder Hidde-Jan Hidding: “Vorige keer was een hectische wedstrijd met een wat onsportieve nasleep. Los daarvan kregen een wat knullige strafschop tegen waardoor het uiteindelijk 2-2 werd, terwijl Ter Apel op dat moment met een man minder speelde.” De Knoalsters beleven momenteel een seizoen waarin men het nodige blessureleed voor de kiezen kreeg én er heel veel gelijk werd gespeeld. Volgens Hidding zal zijn ploeg na de winterstop sterk voor de dag gaan komen: “Onze selectie is compleet en iedereen is fit. We hebben een paar goede oefenwedstrijden gespeeld en hebben afgelopen zondag twee punten laten liggen bij koploper Raptim. Ter Apel heb ik niet echt gevolgd, maar ik ga er vanuit dat wij zondag gewoon drie punten pakken!”

g-s banner

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Protos Weering – halve finale

Het prestigieuze Protos Weering zaalvoetbaltoernooi nadert zijn ontknoping. In vijf sporthallen werden de halve ...

Competitie-indeling 2018/2019: Zaterdag 4e klasse E

In de overwegend Drentse zaterdag 4e klasse E staan een aantal mooie kanaalstreekderby's op ...