Late strafschop nekt TEVV tegen koploper

TEVVTEVV, nummer negen van de ranglijst stuntte bijna tegen de koploper in de eerste klasse F: v.v. Heerenveen. Het werd ver in blessuretijd, na een 1-0 voorsprong voor de Mondkers, door een strafschop nog 1-1. De opening was duidelijk voor de Friezen en de ploeg van Marcel Valk geldt, samen met SVBO, dan ook als titelkandidaat. De heenwedstrijd was in het Friese Haagje in 4-2 voor Heerenveen geëindigd en wederom dreigde de ploeg van coach Hans Kamphuis overlopen te worden.

Verdedigen
De TEVV-verdediging hield echter bewonderenswaardig stand en af en toe werden er door de Mondker voorwaartsen wat speldenprikjes uitgedeeld. De beste kansen voor de Friezen waren in de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Eerst moest Roy Feiken met een sliding de bal van de doellijn halen na een inzet van Ivar Span en even later bleef goalie Wim Kok Heerenveen-spits Kevin Regts de baas, toen laatstgenoemde alleen op doel af kon gaan. Zoals genoemd kon de thuisploeg hier en daar er wat gevaarlijk uit komen. En het had ook maar zo een goal op kunnen leveren voor TEVV.

Slidings
Frank Schijff , TEVV’s nummer tien, werd via de rechterkant de diepte in gestuurd door Roy Feiken en de Mondker spelbepaler had zelf uit kunnen halen, maar hij probeerde rechterspits Ayhan Bas te bereiken. Deze stond echter prima afgedekt door het centrale duo van Heerenveen Paul de Jong en Soeren Grigoryan. Dus dit feest ging niet door voor de thuisploeg. Vlak voor het rustsignaal van de uitstekend leidende arbiter Ris, moesten achtereenvolgens Nick Kroeze en Roy Feiken de bal met een sliding weghalen, voordat de Heerenveen aanvallers uit konden halen.

Waarschuwingen
Na de thee probeerde de lijstaanvoerder opnieuw het duel naar zich toe te trekken en wederom moest de TEVV-verdediging alles in het werk stellen om goals te voorkomen. Nu was het Roan Poelstra, die kordaat moest ingrijpen om de nul te houden. Toch kwam de ploeg van Hans Kamphuis er toch steeds meer uit. Zelfs verdediger Joeri Westerhof toog mee naar voren en zijn welgemikt schot verdween net over de dwarsligger. Dat moest al een waarschuwing zijn voor de Heerenveners, want nadat Stefan Bollen en Ivar Span ternauwernood het doel misten van TEVV-doelman Wim Kok, sloeg TEVV toe.

Voorsprong
Een hele mooie aanval opgezet door Frank Schijff, bereikte de op rechts opgekomen Jeremy Gall. Deze zette precies op maat voor op TEVV-spits Jan Jaap Wever en die wist goed voor zijn tegenstander te komen en de bal binnen te werken: 1-0. Maar er was nog 25 minuten te gaan en TEVV-coach Hans Kamphuis wisselde aanvaller Ayhan Bas, die juist daarvoor nog een goede mogelijkheid had gemist, voor verdediger Faizel Slagveer. De Mondker ploeg ging toen nog meer op de counter spelen en bijna was het nog gelukt de voorsprong te vergroten, maar Jan Jaap Wever miste de goede richting vlak voor doel. Het werd nog hectischer voor TEVV, nadat aanvoerder Eddie Schoenmaker met rood kon vertrekken. Scheidsrechter Ris had gezien dat de TEVV- middenvelder zich vergreep aan de tegenstander zonder dat de bal in de buurt was.

Sneu slot
Maar de TEVV-verdediging stond als een huis en net toen Stefan Bollen voor de gelijkmaker wilde aanleggen, zat Nick Kroeze er weer net met een voet tussen. Inmiddels was de blessuretijd aangebroken en een ongelukkige bal van Benjamin Mazeau kwam weer in de verdediging van TEVV terecht waaruit een corner ontstond. De indraaiende bal leek een prooi te worden voor TEVV-goalie Wim Kok, maar de talentvolle doelman gebruikte volgens arbiter Ris zowel zijn armen als benen buiten zijn beschermd gebied. Dat leverde voor de Friese koploper een strafschop op, die gedecideerd door Peter de Vries werd verzilverd: 1-1. Dat leverde na afloop nog veel discussie op, over wat een keeper wel of niet moet en mag doen in zo’n situatie. Maar het feit was dat Heerenveen het buitenkansje dankbaar accepteerde. Zo kwamen de Mondkers toch nog sneu weg met dit gelijke spel, hoewel TEVV-coach Hans Kamphuis vast van te voren had getekend voor een punt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond verslaat ASVB en pakt koppositie terug

Valthermond boekte een ruime overwinning op ASVB en is weer koploper in de zondag ...

Verjongd Pekelder Boys speelt gelijk

Door blessures van Ben Becker en Patrick Abee en de schorsing van Dominique Orsel ...

SPW wint met ruime cijfers van Amicitia VMC

SPW boekte een ruime zege op Amicitia VMC en blijft voorlopig onverslaanbaar.