Nederlagen voor Buinerveen en Buinen

BuinerveenBuinerveen leed ook in haar tweede wedstrijd na de winterstop een forse nederlaag. Waar er in de vorige wedstrijd met 8-1 van titelkandidaat Gieterveen werd verloren, was nu SC Roswinkel een aantal maten te groot: 2-11. Halverwege de wedstrijd stond het overigens ‘pas’ 1-4. De treffer in de eerste helft werd gemaakt door Ate de Vries: hij benutte een strafschop. Na de thee wist Dennie Kohl nog wel te scoren, maar ging het verder erg slecht met de blauwhemden. Derhalve een zuur debuut voor doelman Denny Heijs.

buinenBuinen had tegen VIOS O lang uitzicht op een resultaat, ondanks dat vijf basisspelers een wintersportvakantie verkozen boven hun verplichtingen bij Buinen. Na vijf minuten schoot VIOS op de paal, waarna het vlak voor rust wel raak was, uit een strafschop. Buinen was van mindere kwaliteit dan de ploeg uit Oosterhesselen, maar zette hier een gezonde dosis strijd tegenover. En omdat VIOS de marge niet vergrootte, kon Durk Vos namens Buinen de ploegen in evenwicht brengen. Waar iedereen rekening hield met een puntendeling was het in de slotfase VIOS dat via een afstandsschot er met de buit vandoor ging.

'Good old' Harm-Jan Beerman (midden) in actie tegen VIOS... (foto: Andries Middelbos)
‘Good old’ Harm-Jan Beerman (midden) in actie tegen VIOS… (foto: Andries Middelbos)