GieterveenIn de strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse F heeft Gieterveen dure punten laten liggen in het duel met Zandpol, waardoor de clash van komende zondag tegen koploper HOC wel eens de laatste kans van de mannen van Aryan Doldersum op het kampioenschap kan zijn. Gezien de kansenverhouding mochten de bezoekers uit Zandpol de handen dichtknijpen met de puntendeling: het scorebord gaf na negentig minuten een 2-2 stand aan.

Missen voor leeg doel
Het eerste kwartier was van een abominabel niveau. Bij de thuisclub kwam werkelijk geen bal kwam aan bij een speler met eenzelfde kleur shirt en de bezoekers besloten enkel en alleen op de lange bal te spelen. Laatste man Jordan eiste alle uittrappen en vrije ballen op en spits Knuppe kon hiermee een aantal keer dreigend richting het 16-meter gebied komen. Na een kwartier werd het spel van Gieterveen iets beter en hadden zie meerdere keren kansen op een goal. Vooral Weerts had het vizier niet op scherp staan, waardoor hij onder andere miste voor een leeg doel. Ook Bakker en Post waren niet zelfzuchtig genoeg, waardoor de ballen vaker voorlangs gingen dan richting goal.

In balans
De eerste grote kans van Zandpol was wel raak. Knuppe werd richting de cornervlag gestuurd, waarna zijn voorzet bij de tweede paal werd ingetikt. Hierdoor stond de uitploeg even verrassend als onterecht op voorsprong: 0-1. De bezoekers gingen hierop nog meer inzakken, waarbij Knuppe veruit de meest gevaarlijke man bleef. Gieterveen bleef kansen missen, zelfs vanaf de doellijn. Van der Veen wist de score voor rust nog gelijk te trekken. Vanuit een korte corner speelde Kupers de bal richting de eerste paal naar Van der Veen: die kon draaien en de bal in de lange hoek schuiven.

Kopie van eerste helft
Aan de tweede helft wilde niemand aan de zijde van Gieterveen woorden vuil maken. Weerts miste nog eens voor een lege goal en invaller De Vries wist vanaf een paar meter van de doellijn ook niet raak te schieten. Ballen vlogen rakelings voorlang of over de goal en Zandpol bleef hierdoor hoop houden op een goede afloop. Ongeveer een kwartier voor tijd kwam Gieterveen toch op voorsprong. Op aangeven van Van der Veen schoot ook Bakker de bal beheerst in de lange hoek: 2-1. Nog geen 5 minuten later was de stand alweer gelijk. Een spaarzame corner werd vanuit een erg moeilijke hoek snoeihard ingekopt door laatste man Jordan. Beide teams konden niet meer scoren, waardoor de wedstrijd in 2-2 eindigde en Gieterveen afdroop.