Buinen sleept in topper tegen Eext punt uit het vuur

Lange tijd leek Eext op weg naar de overwinning, maar in de slotfase kwam Buinen nog knap terug.

Buinen heeft in de dying seconds in de wedstrijd tegen Eext nog een punt weten te pakken. Koploper Eext kwam op een 2-0 voorsprong en leek lange tijd op weg naar de zege. Met een alles of niets offensief lukte het Buinen toch nog om gelijk te maken. Daardoor blijft het verschil tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst drie punten.

Het verschil voorafgaand aan deze topper was drie punten in het voordeel van Eext. De thuisploeg had ook het iets betere van het spel dan de runner-up, maar juist de gasten scoorden voor rust. Althans, dat dachten Marc Haandrikman en Albert Stevens. De aanvallers van Buinen werden echter beiden teruggefloten voor vermeend buitenspel. Eext kreeg ook wel wat kansen, maar kwam ook niet tot scoren.

Buinen toont karakter

Dat veranderde in de tweede helft toen Niels Buiter de thuisploeg na een prima afronding op een 1-0 voorsprong zette. Berni Nijhof leek daarna met een prachtige treffer het duel te gaan beslissen. Nijhof zag Buiner-goalie Bas Schutte tever voor zijn doel staan en schoot de bal van grote afstand over de goali heen: 2-0. Eext leek de zege binnen te hebben, maar in de slotfase toonde Buinen nog karakter en kwam het via een klutsgoal op gelijke hoogte. Een schot van Stevens werd dusdanig aangeraakt door een Eext-speler dat deze in het doel verdween. En in de allerlaatse minuut van de wedstrijd kwamen de bezoekers zelfs nog op 2-2. Invaller Leon Bodde lepelde de bal vakkundig het doel in en bezorgde zo zijn ploeg toch nog een punt. Een mooi begin voor Bodde, die voor het eerst meedeed na zijn overstap vanaf SETA.