Degelijk Sellingen langs Gasselternijveen

G-SGasselternijveen en Sellingen vochten op het sportpark ‘De Hunze’ één van de vele Kanaalstreek-derby’s van de vijfde klasse E uit: niet minder dan vier club komen namelijk uit in deze klasse. Voor de Sellingers blijken wedstrijden tegen Gasselternijveen over het algemeen zeer lastig, maar de onderlinge verschillen zijn dermate klein, dat dit omgekeerd ook aan de orde is: de eerste onderlinge wedstrijd eindigde in een 0-2 overwinning voor Gasselternijveen.

Stappen gemaakt
De aftrap was voor Gasselternijveen, dat Sellingen direct met veel druk vast probeerde te zetten. Maar de verdediging van Sellingen heeft de afgelopen maanden zeer grote stappen gemaakt en geeft de laatste weken weinig tot niks weg, zo ook vandaag. Na tien minuten nam Sellingen het heft in handen en speelde vanaf dat moment met erg veel druk naar voren, waardoor de spelers van Gasselternijveen minder de bal naar hun voorwaartsen konden krijgen.

Initiatief nemen
Sellingen kreeg de overhand en de kansenverhouding was ook in het voordeel van de zwart-gelen. Na iets meer dan twintig minuten spelen werd het dan ook 0-1 voor Sellingen: aanvoerder Ynze Komduur nam de treffer voor zijn rekening. Direct vanaf de aftrap bleef Sellingen jagen op meer treffers, waarvoor het een kwartier later de beloning kreeg: Mark Haverkamp schoot de 2-0 binnen. Tussendoor werden toch wel redelijk grote kansen gemist waardoor Sellingen Gasselternijveen ‘in leven’ liet: de score had met groot gemak een groter verschil moeten zijn.

Aansluitingstreffer
Gasselternijveen kwam na rust furieus uit de startblokken en probeerde uit alle macht de aansluitingstreffer te scoren, wat niet lukte. Verdedigend stond het prima bij de Sellingers en er was niks aan de hand,  tot er na een uur spelen een zeer onnodige strafschop werd veroorzaakt. Keeper Klamer pareerde in eerst instantie, maar was kansloos op de rebound van Frank Pals:1-2 en weer een wedstrijd. Sellingen speelde een beduidend minder niveau in de  tweede helft, waardoor Gasselternijveen dreigender richting het doel van Sellingen kon komen.

Aan de hand van Veerbeek
In het laatste kwartier nam Erik-Jan Veerbeek nadrukkelijk het voortouw bij het zeker stellen van de overwinning. Eerst werd een vrije trap van 25 meter afstand tegen de touwen gewerkt en vervolgens maakte Veerbeek in de tachtigste minuut de 1-4, waardoor de wedstrijd definitief gespeeld was. De 2-4 van Thomas Verschoor, diep in blessuretijd had daarmee alleen een statistische waarde. Sellingen is bezig aan een sterke reeks en staat nu op de vierde plaats in 5E. Gasselternijveen won al vier keer niet en moet het doen met een zevende plaats.