Borger een maatje te klein voor TONEGO

borger

Borger is er niet in geslaagd om te stunten tegen koploper Tonego. Net als in de eerste onderlinge ontmoeting bleken de poldervoetballers een maatje te groot voor de groenhemden. Borger raakte wel tot drie keer toe het aluminium deze middag, maar echt aanspraak op een resultaat mocht het niet maken. Na een ruststand van 0-2 zegevierde Tonego uiteindelijk met 0-4, nadat het nog twee keer scoorde in de slotfase toen Borger met tien man op het veld stond.

Feller en scherper
Net als in de uitwedstrijd werd het weer een energieke wedstrijd, waarin maar weer eens bleek dat de koploper over een uitstekende mentaliteit beschikt. Het gehele elftal blijft maar rennen en vliegen over het veld, waardoor het moeilijk is om goed in het spel te komen. Ook Borger is een energiek voetballende ploeg, maar werd telkens toch net afgetroefd door Tonego dat net even wat feller en scherper bleek. Desondanks was Borger wel als eerste dichtbij de openingstreffer. 

Paal en lat
Uit een lastige hoek knalde Diederik Oosterwijk de bal hard tegen de paal. Aan de andere kant kreeg Tonego twee goede kansen om te scoren, maar doelman Stefan Viel bracht tot tweemaal toe redding.  Na een dik half uur spelen was het wel raak voor Tonego dat op 0-1 kwam via Pascal van Driel. Even hiervoor raakte Spelten namens Borger nog de paal, na een kopbal uit een corner. De gasten weten op slag van rust ook nog de 0-2 te maken via Sjoerd Tuinhof, die scoorde uit de rebound van een schot op de lat.

Doelman Stefan Viel wordt voor de vierde keer gepasseerd... (foto's: Andries Middelbos)
Doelman Stefan Viel wordt voor de vierde keer gepasseerd… (foto’s: Andries Middelbos)

Rood, over en uit
Het lijkt na rust dan ook een moeilijke opgave te worden voor Borger, dat moeite heeft om tot echt uitgespeelde kansen te komen. Ook de bezoekers lukt het niet echt na rust, maar raken na een kwartier spelen wel de lat. Invaller Patrick Tiesing is twintig minuten voor het einde van de speeltijd nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar hij ziet zijn inzet op katachtige wijze gepareerd worden. Even later mag Mike van der Touw inrukken met een tweede gele kaart en lijkt het definitief over en uit voor de groenhemden.

Kampioenskanidaat
Borger probeert het met alles of niets, maar mag vooral doelman Viel bedanken dat Tonego niet uitloopt naar een monsterscore. In de slotminuten krijgt Tonego nog een strafschop die benut wordt door Tim Gielleit en bepaald Tuinhof uiteindelijk de eindstand op 0-4. Het was duidelijk dat Tonego een maatje te groot was deze middag en een goede gegadigde is voor het kampioenschap in deze klasse.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Doelpuntenmachine Borger wint opnieuw

Borger heeft ook haar vijfde wedstrijd na de winterstop in winst weten om te ...

Buinerveen zet JVV aan de kant

Buinerveen is bezig aan een goed seizoen. Op bezoek bij Kanaalstreek-genoot JVV boekte de ...

Gieterveen legt Sellingen over de knie

Gieterveen heeft de ongeslagen reeks van Sellingen een halt toegeroepen. De groenhemden wonnen met ...