Zevenklapper voor Onstwedder Boys

onstwedder_boysOnstwedder Boys heeft de eerste overwinning van 2016 binnen. Nadat eerder tweemaal gelijkgespeeld werd tegen hoogvliegers Amicitia en Boerakker kon nu de eerste driepunter genoteerd worden. De Onstwedders deden dit op overtuigende wijze. Ondanks een uitgedunde selectie werd hekkensluiter Scheemda met 2-7 van het veld gespeeld. Een opluchting voor de gasten, want eerder dit seizoen werd het 2-2 en zodoende behaalde SC Scheemda één van de vier behaalde punten tegen Onstwedder Boys.

Productief half uur
De wedstrijd was amper vijf minuten oud of de gasten kwamen al aan de leiding. Een vrije bal van Taco Koudstaal kon niet goed weggewerkt worden door de Scheemder doelman en vanuit de kluts wist Gerben Meems wel raad met dit buitenkansje. Kort daarna was het Gerko Scheper die oog in oog kwam met diezelfde doelman. Het veelbelovende talent bleef koel en verdubbelde de score. Na circa 25 minuten spelen was het Peter Orsel die de keeper passeerde en hierna de stand op 3-0 bracht. Scheemda had weinig in te brengen en het leek een makkelijke wedstrijd te worden voor de Onstwedders.

Kleinere marge
Toch werd Scheemda weer enigszins in de wedstrijd gebracht. Een vermeende handsbal van Taco Koudstaal bracht de bal op de welbekende stip. Patrick Koers bleef rustig en gaf Scheemda weer een beetje hoop door de marge weer op twee te brengen. Even later moest diezelfde Koustaal het veld verlaten vanwege een ongelukkige botsing waarbij de verdediger geblesseerd raakte. Het laatste wapenfeit voor rust kwam op naam van Peter Orsel, maar van buiten de zestien raakte hij de lat.

Voorsprong vergroot
In de tweede helft ging Onstwedder Boys direct weer op zoek om de score uit te breiden. Abel-Jan Huiges kopte een corner bij de tweede paal terug op Gerko Scheper. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en noteerde zo alweer zijn tiende seizoenstreffer. Een smetje op de wedstrijd was dat Scheper direct na zijn tweede treffer gewisseld moest worden vanwege een blessure. Zijn broer Berjan verving hem. Amper twee minuten later was het Gerwin de Wijk die na lang blessureleed het net weer wist te vinden. Een diagonale bal van Abel Jan Huiges belandde bij De Wijk en hij schoof de bal langs de doelman: 5-1.

Mager slot
Weer twee minuten later was het Gerben Meems die de stand op 6-1 bracht. De Scheemder doelman verkeek zich op een vrije bal van circa dertig meter waardoor de bal zomaar over alles en iedereen in het doel vloog. Scheemda voelde zich verslagen en met nog een half uur te spelen wilde Onstwedder Boys de wedstrijd ook het liefst rustig uitspelen. Toch wisten beide teams nog te scoren. Eerst was het Gerwin de Wijk die een voorzet van Peter Orsel in twee pogingen langs de doelman wist te werken. Even later was het Patrick de Haan die namens Scheemda een schitterende vrije bal in het Onstwedder doel krulde. Dit waren ook direct de laatste hoogtepunten van een doelpuntrijk duel.