Geflatteerde nederlaag voor Pekelder Boys

pekelder-boys1Hoewel de uitslag doet anders vermoeden, was het verschil op het veld tussen Pekelder Boys en HFC ’15 niet zo groot. De gasten liepen mede door persoonlijke fouten van de Pekelders uit naar een 0-2 voorsprong en konden na de rust de stand uitbreiden. Uiteindelijk stopte de teller bij 1-5. Opnieuw een nederlaag dus voor de mannen van Hiske de Vries, die de degradatiezone nu wel heel dicht zijn genaderd.

Zuur geklopt
Al na een minuut spelen had Pekelder Boys twee mogelijkheden tot scoren, maar Patrick Koster schoot twee keer net over. Het eerste kwartier was voor de Pekelders en HFC’15 wekte niet de indruk dat het een grote uitslag wilde neerzetten. Toch viel de 0-1 bij de eerste de beste uitbraak van de gasten. Een afstandsschot werd niet goed verwerkt door doelman Zuur en in de rebound werd hij dan ook geklopt.

Op rozen
De hoop was niet vervlogen bij de rood-witten en op jacht naar de gelijkmaker was Willem Lammerts hier dichtbij. Zijn kopbal ging naast de goal. Vlak voor rust mochten de gasten de score uitbreiden omdat de spits de bal in de voeten gespeeld kreeg door Jan Hoiting en deze, vrij voor Zuur, mocht binnen schieten. Hiermee zat de koploper op rozen.

Geflatteerd
In de tweede helft konden alle goede bedoelingen van de thuisclub al binnen een minuut de prullenbak in, want een makkelijk gegeven vrije bal werd werkelijk op prachtige wijze in de kruising gekruld: 0-3. Maar wie dacht dat Pekelder Boys het erbij liet liggen kwam van een koude kermis thuis. Kansen waren er voor Martin Schreuder, Patrick Koster en Lars Roelfsema.  Maar alle inzetten misten de juiste richting. Aan de andere kant had Zuur nog een katachtige redding in huis waardoor de wedstrijd in 0-3 leek te eindigen, maar in de laatste tien minuten trok HFC nog twee keer de trekker over. Uiteindelijk dus een geflatteerde 1-5.