Selllingen heeft geen kind aan Oldambster Boys

SellingenOnder zware omstandigheden mocht Sellingen aantreden tegen Oldambster Boys. Sellingen, dat vorige week een reeks van zeven ongeslagen duels beëindigd zag worden, had maar één opdracht en dat was opnieuw afrekenen met de ploeg uit Nieuw-Scheemda. Dit lukte heel goed, waardoor de geel-zwarten nog aan kop gaan in de strijd om de tweede periode: het werd maar liefst 1-6.

Aanvallen!
Trainer Arend Scholtens was genoodzaakt om zijn basisopstelling op twee plaatsen te wijzigen, maar aan de speelwijze veranderde er niets: aanvallen was het devies. Dit was direct te zien, want er was maar één ploeg die voetbalde. In de beginfase leverde dit een drietal kansen op, maar de heren spelers hadden op dat moment het vizier nog niet scherp. Dat was in de tiende minuut anders, toen Gerard Potze aan zet was: 0-1, volledig overeenkomstig de verhoudingen op het veld.

Verschil gemaakt
Halverwege de eerste helft was het verschil feitelijk al gemaakt, toen Arne Tammenga uit een vrije trap de 0-3 maakte. Vijf minuten daarvoor had Chris Boerma de voorsprong van de bezoekers als verdubbeld. Daarmee was de koek in het eerste bedrijf nog niet op, want Ian de Vrieze schoot het kwartet vol, vijf minuten voor de rust. 

Half dozijn
Na de thee had Sellingen meer last van de harde wind, waardoor Oldambster Boys het iets makkelijker kreeg. De thuisploeg hanteerde vaak de lange bal, maar in de praktijk bleek deze vaak onzuiver gegeven, waardoor Sellingen amper in de problemen kwam. Toch werd doelman Klamer één keer gepasseerd. Na dit moment, in de vijftigste minuut, herpakte de geel-zwarte brigade zich en werd in het laatste kwartier de eindstand op het bord gezet: Jordin Louwes maakte de 1-5 en Arjan Santing schoot in de slotfase het halve dozijn vol.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terechte nederlaag voor JVV

In een wedstrijd waarin JVV door de nodige pech werd achtervolgd liep de ploeg ...

SPW redt het niet tegen Eenrum

In het voorjaar van 1999 speelde SPW haar laatste wedstrijd in de vierde klasse. En ...