s-nOp sportpark ‘Het Pagedal’ speelden de beloftenteams van SC Stadskanaal en Nieuw Buinen een cruciaal duel. Inzet van het duel tussen de aartsrivalen was een plaats in de finale van de Noordlease/HeigroCup. Dat wil zeggen: men blijft er voor in de race. Want alleen bij een nederlaag van Wildervank tegen GVAV-Rapiditas, komende dinsdag, komt Stadskanaal in actie tijdens de finaledag. Want het waren de Knoalsters die met de winst aan de haal gingen: 4-2.

Gevaarlijke Bakker
Op basis van het speelbeeld was dat een terechte overwinning. Stadskanaal begon slap aan de wedstrijd, waardoor de eerste kans voor de bezoekers uit Nieuw Buinen was. Na tien minuten nam de thuisploeg echter het initiatief over. Dit gebeurde aan de hand van Ron Lohuis en aanvaller Jeffrey Bakker. Laatstgenoemde bleek gedurende de hele wedstrijd een plaag voor de oranje verdediging. Na twintig minuten belandde een dieptepass van Yordi Saman voor de voeten van Jeffrey Bakker, die beheerst binnen schoot: 1-0.

Verschil bij rust
Ook na de openingstreffer maakte Stadskanaal het spel. Linksback Melvin Rogaar voorzag zijn team van de nodige aanvallende impulsen. Bij één van deze situaties bediende de verdediger zijn ploeggenoot Chuma. Het schot van de buitenspeler was niet onhoudbaar, maar verdween toch achter Richard Geertsema in het doel: 2-0. Nieuw Buinen kreeg nog wel een kans op de aansluitingstreffer, maar een goede vrije trap belandde in de handen van keeper Stefan Lugtenborg. Saman, die bij een eerder schot wat ongelukkig was, zorgde uiteindelijk voor de 3-0 ruststand.

Invalbeurt Meinds
De tweede helft leek daarmee een formaliteit en Stadskanaal was ook na de thee de bovenliggende partij. In de afwerking waren de blauwhemden wel ongelukkig, waarbij vooral Jeffrey Bakker een paar mooie kansen om zeep hielp. In de loop van de tweede helft werd er veelvuldig gewisseld, waarbij vooral invaller Rick Meinds de aandacht op zich vestigde: bij zijn eerste balcontact kon Meinds opstomen tot ver in het strafschopgebied en creëerde hij een kans voor Bakker, die de bal echter in de handen van keeper Geertsema schoot.

Aansluitingstreffers
Even later moest Meinds dom balverlies op het middenveld corrigeren en legde hij een tegenstander neer. Deze speler was doorgebroken en dus volgens het boekje een rode kaart. De scheidsrechter van dienst bleek echter coulant en gaf de gele kaart. Na overleg werd echter toch besloten dat de Knoalsters met tien spelers verder zouden spelen: geen rood, wel een ondertal-situatie. Bij de hervatting van de wedstrijd was het Mo Yuksel die uit een vrije trape de 3-1 maakte. Nieuw Buinen rook zijn kans en drong verder aan, met de 3-2 tot gevolg. 

WachtkamerDe Buunermonders zetten vervolgens alles op alles in het laatste kwartier, maar konden de derde treffer niet maken. De beslissing viel aan de andere kant van het veld: een overtreding op eenzame aanvaller Bakker leverde een vrije trap op, die door Joost Buiter tegen de touwen werd geschoten. Na precies negentig minuten werd er bij een 4-2 stand voor het laatst gefloten. Voor Nieuw Buinen is de Noordleas/HeigroCup ten einde, Stadskanaal zit in de wachtkamer voor een finaleplaats.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

SETA onderuit tegen Dennis Tump

SETA heeft in de wedstrijd tegen Nieuw Balinge een duidelijke nederlaag geleden: 0-6. Beul ...

Musselkanaal zet ook Muntendam opzij

Na de ruime overwinning op Alteveer (2-8) in de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen, ...

Sten Vos leidt Stadskanaal naar tweede klasse

Stadskanaal promoveert naar de tweede klasse! Na de 1-0 ruststand (doelpunt Sten Vos) leek ...