NWVV incasseert opnieuw een nederlaag

Het programma is het in degradatienood verkerende NWVV niet gunstig gezind. Met de ontmoeting met koploper Helpman in aantocht, moest worden aangetreden tegen De Griffioen: een andere topploeg uit de vierde klasse D. De zwart-blauwen konden in de eerste helft nog redelijk weerstand bieden, maar in  de tweede helft maakten de Oosterwolders het verschil: 4-1.

In evenwicht
Beide ploegen kregen in de eerste helft een aantal mogelijkheden om te scoren. NWVV bleek de eerste te zijn die het net vond: uit een strakke crosspass van Rick Hendriks werd Roy Super diep gestuurd, die vervolgens zijn tegenstander uitkapte en de bal in de lange hoek binnenschoot: 0-1. Heel lang konden de Nieuw-Weerdingers niet van de voorsprong genieten, want nadat er al een goal werd afgekeurd vanwege buitenspel, scoorde De Griffioen nu wel op reglementaire wijze.

Dubieuze treffer
Hoewel, doelman Remon Poede pakte een corner klemvast, maar een speler van de Oosterwolders ging dusdanig door op Poede, dat deze met bal en al over de doellijn verdween. Voor de arbiter van dienst was er echter geen reden om ook deze treffer te annuleren. Voor rust moest NWVV zelfs nog een tweede tegentreffer incasseren. Opnieuw ontstond deze uit een hoekschop: Remon Poede had geen antwoord op een kopbal van Domingus Nussy, waardoor de ploegen met een 2-1 stand de kleedkamers opzochten.

Verschil gemaakt
Na de thee maakte De Griffioen al snel het verschil: Peter Stap maakte op schlemielige wijze een eigen doelpunt. Opnieuw kwam deze treffer tot stand uit een hoekschop. Amper vijf minuten was het gat definitief gemaakt, toen Domingus Nussy zijn tweede treffer van de middag maakte. Hierna liet De Griffioen de teugels vieren, waardoor NWVV weer iets beter in de wedstrijd kwam. De marge werd, ondanks een kans voor Marko Mihalj, niet verkleind, waardoor NWVV een nieuwe nederlaag incasseerde en zich op kan maken voor een spannende laatste fase van het seizoen.