Moeilijk scorend Buinen kan Gieterveen niet verrassen

buinen-gieterveenNa afloop van de wedstrijd Buinen – Gieterveen stond er 0-4 op het scorebord. Een lichtelijk geflatteerde uitslag, want zeker gezien de kansen in de tweede helft had de thuisploeg wat meer verdiend. Maar zoals wel vaker dit seizoen ontbrak het bij Buinen aan de nodige stootkracht en bleef de hatelijke nul opnieuw op het scorebord staan. Daarentegen beschikte Gieterveen wel over een aantal voorwaartsen die het verschil konden maken, waardoor de overwinning uiteindelijk een logisch gevolg was.

Door Ronald Bulthuis

Licht overwicht
Aan de inzet en strijd lag de nederlaag van Buinen zeker niet, want de thuisploeg was geenszins van plan om zich naar de slachtbank te laten lijden. Ondanks dat Gieterveen van meet af aan druk zette, lukte het Buinen vrij aardig om op de been te blijven tegen de nummer twee van de ranglijst.  De bezoekers hadden wel een licht overwicht, maar moesten toch echt twintig minuten wachten voordat de eerste doelpoging genoteerd kon worden. Spits Rideon de Vries had de openingstreffer op de schoen, maar schoot enkele meters over het doel van Buinen-doelman Arjen Sijbring. Die zag even later ook een schot van Jorg Post maar net voorlangs zeilen. De gasten voerden de druk steeds verder op en het wachten was dan ook op de 0-1.

Koud kunstje
Na 37 minuten spelen was het dan ook raak voor Gieterveen, dat De Vries nu wel zag scoren. Sijbring kon in eerste instantie nog redding brengen op een schot van Jerremy Weerts, maar De Vries was er als de kippen bij om de rebound binnen te prikken. Weerts had zelf voor de 0-2 kunnen zorgen, maar wist van dichtbij niet te scoren. Op slag van rust werd de voorsprong alsnog uitgebreid al kwam deze met enig fortuin tot stand. Buinen verdediger Michiel Vedder gleed ongelukkig weg bij het uitverdedigen, waarna De Vries alleen op Sijbring af kon. De spits was echter niet zelfzuchtig en legde de bal af op de geheel vrijstaande Weerts, waardoor het voor de buitenspeler een koud kunstje was om de bal van dichtbij binnen te tikken.

Niet aangeslagen
Buinen liet zich ondanks de tegenslagen uit de eerste helft niet uit het veld slaan en begon alleraardigst aan de tweede helft. Wim Wilts had direct de spanning in de wedstrijd terug kunnen brengen, maar de aanvaller van Buinen faalde oog in oog met doelman Andre van Dijken. Het lijkt al het gehele seizoen het probleem van de thuisploeg en dat brak ze even later opnieuw op toen Gieterveen wel uit de eerste de beste mogelijkheid weer toesloeg. De jonge Jesse Nijhuis leek met het maken van de 3-0 de wedstrijd dan ook al definitief in het slot gegooid te hebben. Buinen oogde echter nog niet aangeslagen en bleef op zoek gaan naar een doelpunt. 

Over de deklat
Het vergat zich in de tweede helft echter te belonen en mistte nog een aantal opgelegde kansen. Zo verscheen invaller Mark Sikkema alleen voor doelman van Dijken, maar bracht laatstgenoemde redding. Van Dijken stond opnieuw in de weg bij de rebound van Nick Jeuring, die zijn schot over de deklat getikt zag worden. De beste kans was echter opnieuw voor Wilts, die opnieuw alleen op doelman Van Dijken af kon gaan. Wilts faalde echter jammerlijk en kon Buinen niet aan het verdiende doelpunt helpen. In blessuretijd werd Buinen nogmaals maar eens door de bezoekers op de feiten gedrukt toen Stefan van der Veen er nog 0-4 van maakte. Het was slechts voor de statistieken, maar het verduidelijkte nog maar eens wat het verschil maakte tussen Buinen en Gieterveen deze middag.

- Banner Buinen

Tags:

  • Show Comments (1)

Geef een reactie

You May Also Like

JVV laat twee punten liggen in Nieuweschans

In de kelder van het zondagvoetbal troffen Nieuweschans en JVV elkaar al op zaterdagavond. ...

SV Mussel doet zichzelf te kort

Op sportpark de Slenk in Mussel is het vlaggenschip van de plaatselijke voetbalvereniging er ...

JVV ongelukkig onderuit tegen Drieborg

JVV heeft de 2-7 overwinning op DWZ geen goed vervolg kunnen geven tegen Drieborg. ...