TEVV in problemen na nederlaag in Joure

TEVVTEVV heeft opnieuw verloren van SC Joure. Waar de eerste onderlinge ontmoeting met 4-5 verloren ging na een ruime voorsprong, werd nu een nederlaag geleden na een 0-2 voorsprong. In het laatste kwart van de wedstrijd werd de voorsprong verspeeld, waardoor de Mondkers nu op een plek staan die hen veroordeeld tot het spelen van nacompetitie.

Fraaie actie
De eerste twintig minuten waren voor de bewoners van sportpark ‘De Hege Simmerdyk’. Vooral Jacob Lubbers en Björn Schilder waren dichtbij een goal, maar Wim Kok gaf geen krimp. Langzamerhand namen de Mondkers het heft over en na ongeveer twintig minuten kwam een mooie pass van Frank Schijff bij Eddie Schoenmaker terecht. Deze vond Joure-keeper André Zeldenthuis echter op zijn weg. Een minuut later had Oguzhan Altun op links een perfecte actie, die hij op een even zo fraaie wijze afrondde: 0-1. 

Onschadelijk
TEVV bleef de bovenliggende partij en Altun had de score kunnen verdubbelen, maar zijn inzet werd tot twee keer toe van de doellijn gered door de Friese verdediging. Ook collega-aanvaller Benjamin Mazeau liet van zich spreken, maar zijn inzetten werden keurig door de Joure-goalie onschadelijk gemaakt.  In de slotminuut voor rust kropen de Mondkers door het oog van de naald, toen een vrije bal van Björn Schilder op de paal belandde.

In het slot
Na rust trok TEVV ook weer het spel naar zich toe en wederom was het Benjamin Mazeau die dichtbij een doelpunt was. Een vrije bal, iets buiten de zestien, werd maar net uit de hoek geranseld door keeper Zeldenthuis. Toch kwam de ploeg uit Tweede Exloërmond op een dubbele voorsprong: na een prima één-tweetje tussen Sander Marissen en Roy Feiken rondde laatstgenoemde rondde keurig af: 0-2. Frank Schijff was hierna tot twee keer toe dichtbij het in het slot gooien van de wedstrijd. Zijn pogingen werden echter gekeerd.

Balverlies
Toen braken de laatste twintig minuten aan. Eerst weerstond de ploeg van Hans Kamphuis een viertal messcherpe corners, die door de Joure-voorwaartsen niet op de juiste waarde werden geschat. Balverlies op het middenveld van TEVV leidde vervolgens wel een tegentreffer in. De bal werd diep gespeeld en Joeri Westerhof kwam net tekort om de bal te onderscheppen. Bij de tweede paal kon Tjisse Kerkstra de loepzuivere voorzet afronden: 1-2. Een minuut later werd het al gelijk. Een bal op het middenveld werd door middenvelder Jacob Lubbers met de hand onder controle gebracht en de dieptepass  werd door Martijn Dijk ook nog eens met de hand mee genomen, waardoor deze simpel kon scoren; 2-2. 

Uit handen geven
De TEVV-verdediging was toen even de kluts kwijt en met pijn en moeite bleef de gelijke stand op het scorebord staan. Toch sloeg het noodlot toe voor de Mondkers. Een iets te veel van de vrijheid genietende Tjisse Kerkstra kon een kwartier voor het einde van de wedstrijd de 3-2 op het scorebord zetten. Zodoende werd in een aantal minuten een zeker lijkende voorsprong uit handen gegeven door TEVV.  In de slotfase probeerde de ploeg nog wel van alles om het tij te keren, maar wederom vond Eddie Schoenmaker de Friese doelman op zijn weg. Ver in blessuretijd maakte invaller Jurre Hogeveen er nog 4-2 van, maar dat was meer voor de statistieken.

banner-tevv-az

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer met enig fortuin langs Pekelder Boys

Dat de belangen groot waren voor aanvang van deze derby sprak voor zich. Pekelder ...

Valthermond en Dalen in balans

Komend weekend komt Valthermond twee keer in actie, tegen ZNC en Actief: ploegen die op ...