westerwoldeHoewel Bellingwolde in de zondag gespeelde wedstrijd tegen Westerwolde een klein veldoverwicht had, gingen beide teams na negentig minuten voetbal met een voor beide ploegen tot tevredenheid stemmende uitslag van 1-1 naar de kleedkamers. Lang leek het erop dat Westerwolde met de drie punten terug zou keren naar Vlagtwedde, maar vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam de thuisploeg nog tot een min of meer gelukkige treffer.

Heen en weer
De gehele wedstrijd waren beide teams dus behoorlijk goed aan elkaar gewaagd. Ook in de eerste helft golfde het spel snel heen en neer. Toch konden er weinig hoogtepunten voor beide doelen worden genoteerd. Goed bedoelde aanvallen werden door beide defensies keurig geneutraliseerd en een paar kleine doelkansen werden door beide keepers op een prima manier verwerkt. Toch had de goalie van Bellingwolde in de achttiende minuut het nakijken.

Merijn te Velde wordt fel op de huid gezeten... (foto: Bé Eelsing)
Merijn te Velde wordt fel op de huid gezeten… (foto’s: Bé Eelsing)

Rake vrije trap
Merijn te Velde werd, met de bal aan de voet op weg naar het doel van Bellingwolde, onreglementair afgestopt. Arbiter Spieard kon niets anders doen dan een vrije trap voor Westerwolde toekennen en een gele kaart voor de overtreding makende speler van Bellingwolde. Ferdy Kuiper belastte zich met de vrije trap en nog enigszins van richting veranderd verdween de bal voor de op het verkeerde been staande doelman van Bellingwolde onhoudbaar in het doel: 0-1.

Hoofdrol
In de tweede helft was Bellingwolde de meer bovenliggende partij. Maar opnieuw hield de verdediging van Westerwolde goed stand. Wel trok arbiter Spieard in deze tweede helft de volle aandacht naar zich toe. De op grote afstand leidende arbiter wist kort na rust een overtreding op Kevin van der Laan niet op de juiste waarde te schatten. Nadat de  middenvelder van Westerwolde de bal langs de tegenstander legde, werd hij binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. Vriend en vijand waren het er over eens dat dit een strafschop had moeten zijn, maar niet Spieard. Hij wuifde de overtreding weg.

Het doel van Westerwolde wordt onder vuur genomen...
Het doel van Westerwolde wordt onder vuur genomen…

Late gelijkmaker
De ploeg van trainer Loek Swarts wist hierna nog tot een aantal fraaie kansen te komen, maar een hard schot van Ferdy Kuiper en een mooie actie van Merijn te Velde kenden niet het beoogde succes. Bellingwolde bleef ook met tomeloze inzet aanvallen, maar het duurde tot vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd dat dit op gelukkige wijze het gewenste resultaat opleverde: een afgeslagen vrije trap werd weer hard richting het doel van Westerwolde gepompt, waarna de bal met een achterwaartse kopbal onhoudbaar voor doelman Hebers in de uiterste hoek van het doel tegen de touwen verdween.

Periodestrijd
Door dit gelijkspel verliest Westerwolde  in de strijd om de derde periode twee belangrijke punten. Neemt niet weg dat het team uit Vlagtwedde in deze periode met nog drie andere ploegen kanshebber is. Met nog drie ‘finales’ te gaan kan de periodestrijd, nog alle kanten op. De eerstvolgende finale is komende zaterdagavond tegen streekgenoot Alteveer, dat al in het bezit is van een periodetitel. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur op sportpark De Barlage.