Sellingen na rust ruim langs Drieborg

SellingenSellingen moest afgelopen weekend op bezoek bij laagvlieger Drieborg en om het spelen van de nacompetitie in het zicht te houden diende er simpelweg gewonnen te worden. De weersomstandigheden maakten het niet makkelijk voor de ploeg van Arend Scholtens, maar uiteindelijk werd er wel een ruime overwinning geboekt: 2-6. Grootaandeelhouder in de productie was Erik Jan Veerbeek met drie treffers.

Dubbele achterstand
Het leek deze middag helemaal mis te gaan voor de geel-zwarten, want binnen 25 minuten stond men met 2-0 achter. De eerste goal van Steffan Kuiper viel al na twee minuten en in de 24e minuut zorgde Mark Roll voor de tweede treffer namens Drieborg. Sellingen speelde ongeconcentreerd en was veel te tam in de duels. Vanaf de 25e minuut namen zij, noodgedwongen, het heft wat meer in handen. Dit resulteerde al gauw in de aansluitingstreffer, die viel uit een benutte strafschop door Erik Jan Veerbeek. Hij gaf zijn ploeg het sein om de druk nog verder op te voeren en eindelijk toonden zij de wil om te winnen. Dit leverde in de 37e minuut de gelijkmaker op, wederom via Veerbeek, en dit was tevens ook de ruststand.

Hoog tempo
Na rust toonde Sellingen zich een stuk gemotiveerder en met de wind in de rug gingen de gasten op zoek naar de overwinning. In de 56e minuut was Ben Bos trefzeker en zette hij de stand op 2-3. Drieborg kon het hoge tempo van Sellingen niet meer bijbenen en kon slechts via de lange bal er nog uit komen. In het laatste kwartier breidden de gasten de score nog verder uit via achtereenvolgens Veerbeek, Jordin Louwes en Chris Boerma en zo werd de eindstand op 2-6 bepaald.