borgerBorger heeft zich niet veilig kunnen spelen tegen Fit Boys. In eigen huis ging het met 1-4 ten onder tegen de ploeg uit Beilen. Met name spelhervattingen deden de groenhemden vandaag de das om, waarbij gezegd moet worden dat de laatste treffer van de bezoekers van grote schoonheid was. Met nog twee wedstrijden te gaan moet Borger nog altijd oppassen dat het niet op de elfde plek eindigt, met een plaats in de nacompetitie tot gevolg.

Andere poppetjes, zelfde concept
Borger moest het vandaag doen zonder de gebroeders Vos, die er vanwege trieste familieomstandigheden niet bij waren. Mike van der Touw en Martijn Ulenreef keerden daardoor weer terug in de basisopstelling.  Het succesvolle concept van de wedstrijd tegen SVM werd vastgehouden en moest vandaag opnieuw een overwinning opleveren. Fit Boys kent een aardig sterke opmars na een beroerde seizoensstart en wist zelfs de tweede periode in de wacht te slepen.

Scoren uit corner
Het legde net als Borger de nodige energie in de wedstrijd en de eerste kans was ook voor Fit Boys, maar doelman Stefan Viel bracht redding. Het spel golfde in de eerste helft heen en weer al waren kansen vrij spaarzaam. Voor Borger kwamen Luuk Kenter en Melvin Ottens alleen voor doelman Peter Jan Oosting, maar beiden kwamen niet tot scoren. Fit Boys raakte tussendoor nog een keer de lat met een verdwaalde voorzet en Tim Seubring tikte uit een vrije trap maar net naast. De wedstrijd was aardig in evenwicht, maar de bezoekers wisten na 35 minuten toch op voorsprong te komen. Uit een corner kon Wieger Oldersma scoren, gezien hij helemaal vogelvrij werd gelaten en daardoor simpel kon binnen schieten.

Borger had de handen meer dan vol aan Fit Boys... (foto: Alle Oldenbeuving)
Borger had de handen meer dan vol aan Fit Boys… (foto: Alle Oldenbeuving)

Aansluitingstreffer Kenter
Na rust eenzelfde spelbeeld, maar na een dik uur spelen was het opnieuw raak voor Fit Boys. Gert Jakobs begon een lichte overtreding binnen het strafschopgebied, waarna de arbiter naar de stip wees. Het buitenkansje werd benut door Leon Timmerman. Borger ging daarna aanvallender voetballen en besloot meer risico te gaan nemen. Dat leverde de 1-2 op van Luuk Kenter die binnen tikte op aangeven van invaller Lars Herink. De spanning leek weer even terug te zijn, maar deze werd een klein kwartier voor tijd teniet gedaan.

Alles of niets
Dirk Jan Smelt werd teveel ruimte geboden waarna hij doelman Viel kansloos liet. Het was daarna alles of niets voor Borger, maar het bracht niet het gewenste resultaat. Fit Boys maakte er zelfs nog op een prachtige manier 1-4 van. Uit een corner scoorde Oldersma met een prachtige omhaal, al stond de speler van Fit Boys opnieuw vogelvrij. De wedstrijd was gespeeld en Borger liep zo tegen een nederlaag aan en is nog altijd niet veilig. De verschillen blijven klein, de spanning blijft dan ook aanwezig voor de komende twee speelronden. Volgende week speelt Borger thuis tegen titelkandidaat ONR.