Nieuw BuinenNieuw Buinen én Emmen hebben zichzelf in de strijd om de tweede periode een heel slechte dienst bewezen door gelijk te spelen: 2-2. Want met nog één wedstrijd te spelen en met drie punten achterstand op Hoogeveen lijken de oranjehemden naast de periodetitel te gaan grijpen. En na deze remise is de achterstand op koploper Dieze West ook opgelopen tot zeven punten: nacompetitie is het enige doel nog voor Nieuw Buinen

Nieuw Buinen juicht na de goal van Mike Reuvers...
Nieuw Buinen juicht na de goal van Mike Reuvers…

Snelle voorsprong en vrije trappen
Nieuw Buinen begon wel heel goed aan het duel, want al na één minuut spelen opende Mike Reuvers de score. Gestoord door een vervelend voorjaarszonnetje moest Robert Smit even later capituleren bij een vrije trap van Resmon Roemahlewang. Nieuw Buinen ging de rust wel met een voorsprong in, want Tom Meijers tekende op aangeven van Wessel Koomans voor alweer zijn vierde treffer van het seizoen. Na de thee bleek een vrije trap opnieuw een tegentreffer voor Buunermond, waarna beide ploegen niet meer tot scoren kwamen: Mohamed Yuksel raakte de lat en was hiermee nog het dichtst bij een treffer.

Ter Apel '96Ter Apel ’96 heeft aan klantenbinding gedaan. Tegen Valther Boys, dat de roodhemden eerder dit seizoen een lastige middag bezorgde, werd een klinkende 9-1 overwinning geboekt. Veel goals, maar dat hadden er nog meer kunnen zijn, want doelman  Brian de Jonge stopte twee keer een strafschop van de bezoekers.

Hattrick Huizingh
Zoals gezegd: Valther Boys was geen schim van de ploeg tot het uiterste dwong om een 0-2 overwinning te behalen. Met de kraker tegen Stadskanaal in het vooruitzicht wilde Ter Apel geen schade oplopen en dus was men gebrand op een overwinning. Deze kwam er, onder meer door een hattrick van Joey Huizingh. Maar ook Jeroen Schoonbeek en Roy Hooiveld deden met twee treffers een duit in het zakje. Een treffer van Marcel Mulder en een eigen doelpunt van een Valther Boy maakten het negental doelpunten vol.

B-BEen Kanaalstreek-derby met als inzet de voorlaatste positie in de vijfde klasse F. Wellicht niet direct een affiche waar honderden mensen voor warmlopen, maar de overwinning die Buinen behaalde was voor de geel-zwarten wel degelijk van belang. Na de 0-1 zege is het gat met Buinerveen vier punten. Buinerveen heeft nog wel een wedstrijd in te halen.

Winnende treffer
Op de overwinning was volgens beide partijen weinig af te dingen: het eerste kwartier was duidelijk voor de bezoekers, maar in de loop van de wedstrijd deden zich voor beide doelen kansrijke situaties voor. Met name dankzij doelman Arjen Sijbering kon Buinen de 0-0 meenemen naar de kleedkamer. Sijbering groeide dit seizoen meerdere keren uit tot uitblinker. Na de thee trok Buinen het initiatief weer naar zich toe en kwam het via Nick Jeuring op voorsprong. Op dat moment was er iets meer dan een uur gespeeld, en hoewel het niet de mooiste treffer van Jeuring dit seizoen was, was dit wel een belangrijke. De zeven treffer van het seizoen van de aanvaller betekende namelijk drie punten voor Buinen.

GKCGehuld in een nieuw tenue van sponsoren Woortman Zonne-energie en Eetcafé Alinghoek trad GKC aan tegen HHCombi. De Gasselters steken in een goede vorm en wisten de achterliggende weken de gehele top drie punten punten afhandig te maken. Tegen de combinatieploeg uit Hijken / Hooghalen kwam er echter wat zand in de motor: 3-3.

Donderspeech
Al na twee minuten moest Jeroen Keizer de bal uit zijn doel halen: een counter werd trefzeker afgerond. Lang treuren was er niet bij, want binnen vijf minuten stond er al een paalstand op het bord, toen Bjorn Schuiling doeltreffend uithaalde. En ondanks dat GKC de druk op de bezoekers opvoerde, kon het gebeuren dat HHCombi na een half uur spelen opnieuw met de handen in de lucht stond: 1-2. In de rus liet trainer Alting in niet mis te verstane bewoordingen merken dat het anders moest. Dit sorteerde effect, want Danny Kolp scoorde al na vijf minuten, waarna Richard Wieringh binnen het uur de 3-2 scoorde. Het halve dozijn treffers werd volgemaakt door HHCombi via een afgeketste vrije trap. Dit betekende een 3-3 eindstand. Iets waar elftalleider Harry Krol niet mee kon leven: “We zijn ontevreden! Komende maandag, tegen Pesse, moeten de heren een betere instelling hebben, anders gaan we echt niet winnen.”

attent_banner_275x75

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TEVV loopt periode mis na gelijkspel tegen Germanicus

Het zou voor TEVV een mooie beloning zijn geweest: de eerste periodetitel na een ...

SETA wint in doelpuntrijk duel van Nieuw-Balinge

SETA won thuis van Nieuw-Balinge en heeft nog zicht op de volgende ronde.

Westerwolde strijdend ten onder in streekderby tegen Bellingwolde

Westerwolde trof een sterker spelend Bellingwolde, dat zegevierde in de streekderby.