Jeffrey Bakker helpt Stadskanaal langs DVC ’59

stadskanaal_JPGSC Stadskanaal mocht het in Nieuw-Dordrecht opnemen tegen degradatiekandidaat DVC ’59. Hoewel de mannen uit Nieuw-Dordrecht de laatste weken punten sprokkelen, kende SC Stadskanaal weinig moeite. Met de kans op een (vervangende) periode in het achterhoofd werden, aan de hand van Jeffrey Bakker, de drie punten meegenomen: 0-3.

Direct dreiging
Stadskanaal begon sterk aan de wedstrijd en binnen vier minuten was het Sten Vos die de bal op het hoofd van Bakker legde, maar deze vond het doel niet. Dit was de eerste kans van de blauwhemden die de wedstrijd controleerden. Hidde-Jan Hidding en Martijn van der Goot speelden sterk op het middenveld en van Rodney Romney en de buitenspelers Sten Vos en Bakker ging ook veel dreiging uit. Na een kwartier zorgde Hidding met een goed schot voor dreiging, maar zijn bal ging net naast. Twee minuten later was het wel raak, een dieptebal op van Romney op Bakker werd door de rechtsbuiten mooi in het doel gewerkt: 0-1.

Steeds Bakker
Hierna zakte de wedstrijd een beetje in. DVC ’59 maakte hier geen gebruik van, of beter gezegd kon dat eigenlijk ook niet. Stadskanaal had het meeste balbezit, maar was een beetje ongelukkig in de eindpass. De meeste dreiging bleef uitgaan van Bakker. Een minuut voor rust zorgde een steekpass van Vos ervoor dat Bakker vanaf de middellijn kon doorlopen naar de goal. Bakker werkte koelbloedig af en tekende voor de ruststand: 0-2.

Drie goals voor Bakker, drie punten voor Stadskanaal... (foto: Stoffer Bakker)
Drie goals voor Bakker, drie punten voor Stadskanaal… (foto: Stoffer Bakker)

Ouderwets
Vlak na rust zorgde Bakker ook voor de 0-3 door een ingooi van Erik Kok in de goal te werken. Even later kwam Bakker opnieuw zijn man voorbij, maar zijn voorzet op Bidjoy Ramcharan belandde in de handen van de keeper. Hierna brak een periode aan van weinig kansen. In de slotfase kregen de bezoekers wel weer mogelijkheden op doelpunten: in de tachtigste minuut kon Bakker opnieuw doorlopen naar de keeper, maar deze redde. De bal kwam via een verdediger uit bij Saman die zijn schot tot bij Rodney zag caramboleren. Zijn schot belandde via de lat bij Bakker die opnieuw de keeper in zijn pad vond, die de bal ditmaal wegwerkte: een ouderwetse scrimmage!

Alleen Bakker
In de daarop volgende corner leek Bryan Anandakumar zijn eerste goal van het seizoen te gaan maken. De bal belandde via een aantal spelers bij Anandakumar die de bal in het doel werkte. Ondanks dat Anandakumar achter de bal stond, werd de goal afgekeurd voor buitenspel. Anandakumar was hierna even van slag en bij de eerste de beste counter van DVC ’59 liep zijn directe tegenstander hem voorbij en gaf voor. In de kluts die volgde was het uiteindelijk Ron Lohuis die de bal rustig wegwerkte. De hierop volgende aanval leek Georgescu de wedstrijd te gaan beslissen, maar zijn inzet ging via de binnenkant van de paal weer uit het doel. Ondanks deze goede mogelijkheden, bleef alleen de naam van Bakker op het formulier staan.

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ongelukkig GKC onderuit bij De Treffer

GKC heeft haar huid duur verkocht tegen het hoger geklasseerde De Treffer '16. De ...

Westerwolde wint met ruime cijfers

Westerwolde won de thuiswedstrijd tegen Twedo met ruime cijfers.

Terug in de tijd: Borger lijkt uitgespeeld na nederlaag

Borger leed een kansloze nederlaag in het eerste nacompetitieduel met Zuidhorn.