Nog steeds billen knijpen voor Musselkanaal

musselkanaalDe situatie wordt er niet beter op voor Musselkanaal. Ook in de wedstrijd tegen Zwartemeer probeerde de thuisclub het wel en in de eerste helft werd ook goed tegenstand geboden aan Zwartemeer. Alleen de tegentreffer pal voor de pauze had het effect van een mokerslag. Het gelukte Musselkanaal niet meer om de bakens te verzetten en de 3-1 voor de gasten was dan ook verdiend te noemen.

Duidelijke opdracht
De belangen vooraf waren duidelijk: wilde Musselkanaal de degradatie ontlopen, dan moesten de drie punten in eigen huis blijven. Voor Zwartemeer waren de belangen ook groot. Wilden de gasten nacompetitie halen dan moest er eigenlijk ook gewonnen worden. Wat dat betreft is Zwartemeer duidelijk dichterbij het doel gekomen. Door de 3-1 zege is de tweede plaats en dus nacompetitie een stuk dichterbij gekomen. Voor Musselkanaal is het na nederlaag nog weer moeilijker geworden om zich rechtstreeks te verzekeren van lijfsbehoud. Wat dat betreft is het degradatiespook nadrukkelijk aanwezig op het sportpark aan de Parklaan.

Simpel tikje
Na tien minuten kwamen de gasten al op voorsprong. Armando Vink was sneller dan de verdedigers van Musselkanaal en toen doelman Arjan Scholte Aalbes ook nog eens uit zijn doel kwam was een simpel tikje voldoende om de gasten op voorsprong te zetten. Na een kwartier moest de al niet geheel fitte Jordie Teuben zich laten vervangen. Invaller Marco Heeres liet zien dat hij uitstekend mee kan komen in de formatie van Bernd van Bolhuis. Mark Bos had de gelijkmaker op zijn schoen na een fraaie actie maar de redding van doelman Justin Verschoor mocht er ook zijn. Na iets meer dan twintig minuten dan toch de gelijkmaker. Melroy Hemme drukte Rick Berends wat al te opzichtig onderuit en de topscoorder van de groen-witten schoot de penalty beheerst in: 1-1.

Mokerslag
Namens Zwartemeer kreeg Tomas Been een uitgelezen mogelijkheid om zijn team op voorsprong te schieten, maar gelukkig voor Musselkanaal schoot hij net over. Een paar minuten voor de rust was het opnieuw Bos die zijn team op voorsprong had moeten zetten, maar Verschoor wist opnieuw voor redding te zorgen. In de ruim bemeten blessuretijd kwamen de gasten opnieuw op voorsprong. Niek Tieben leed weer eens balverlies en uiteindelijk was het Bas de Jonge die 1-2 binnenschoot.

Verloren wedstrijd
De tweede helft was van een veel minder gehalte. Na vijftig minuten schoot Marco Heeres net naast, maar verder werd Musselkanaal ook maar amper gevaarlijk. Toen Zwartemeer na 54 minuten op een 3-1 voorsprong kwam door opnieuw Bas de Jonge was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. De thuisclub bleef het wel proberen, maar Zwartemeer bleef vrij eenvoudig overeind. Een kwartier voor einde kwam nog bijna de aansluittreffer maar de ingekopte bal werd al of niet achter de lijn net op tijd weg gekopt door de Zwartemeer verdediging. Verder was er nog een prima schot van Tjeerd Sikkema dat net over het doel van Verschoor ging. Niet veel later floot scheidsrechter Esselbrugge voor het einde.

Spannend
Gezien de andere resultaten is het voor Musselkanaal nog steeds mogelijk om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Maar datzelfde geldt ook voor CEC en Ter Apel ’96. Het blijft spannend onderin in derde klasse D.

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen nog steeds ongeslagen

Nieuw Buinen is het seizoen 2016-2017 uitstekend begonnen. De oranjehemden behaalden elf punten uit ...

Gieterveen grijpt koppositie met derde zege op rij

Gieterveen heeft ook de derde competitiewedstrijd in winst weten om te zetten en is ...