musselkanaalMusselkanaal heeft vanmiddag de allerlaatste strohalm aangegrepen en is er na vandaag zeker van dat er ook volgend seizoen gestart mag worden in de derde klasse. In een onderlinge confrontatie tegen CEC was het buigen of barsten voor de formatie van Bernd van Bolhuis. Puntverlies betekende nacompetitie, waar de blauwhemden genoeg hadden aan een punt om de nacompetitie te ontlopen. Musselkanaal won met duidelijke cijfers: 0-3.

Sterk begin
Musselkanaal startte sterk en was de betere ploeg. Vooral de razendsnelle Mark Bos was zijn tegenstander veelvuldig de baas en hier kwamen dan ook de meest dreigende momenten uit vandaan. Na tien minuten voetballen had de score dan ook geopend kunnen ofwel moeten worden. Vanuit een snelle uitbraak had spits Berends de bal voor het inschieten, maar deze had teveel tijd nodig om het net te laten bollen.

Opnieuw Bos
Aan de andere kant werd CEC eenmaal gevaarlijk toen keeper Scholte Aalbes de bal ternauwernood voor de lijn weg wist te vissen. CEC probeerde veel strijd in de wedstrijd te leggen, maar waren aan de bal vaak te slordig om een vuist te kunnen maken. Musselkanaal voetbalde beter en mede doordat ze met de wind in de rug speelden was het vele malen gevaarlijker dan CEC. Na iets meer dan twintig minuten kwam Bos zijn tegenstander wederom vrij gemakkelijk voorbij, waarmee hij met een fraaie voorzet Marco Heeres in staat stelde om de score te openen. Met een fraaie zweefduik kopte hij de bal achter keeper Springer: 0-1.

Koppende Drenth
Twee minuten later had de andere flankspeler, Ferdinand van der Sluis, de voorsprong al kunnen vergroten. Zijn boogbal ging echter wel over de keeper, maar ook naast de goal. CEC werd hierna met afstandsschoten iets dreigender, maar in de allerlaatste minuut van de eerste helft was het, net als vorige week, Jeroen Drenth die vanuit een corner van Gerwin Schmitz hard raak kopte en daarmee de marge vergrootte voor Musselkanaal: 0-2.

Getergd CEC
Het was te zien dat trainer Aalderink zijn pupillen in de rust flink had aangemoedigd, aangezien er een getergd CEC uit de kleedkamers kwam. Met soms harde duels en provocerende acties probeerde het zich terug in de wedstrijd te knokken. Dit lukte enigszins, maar het was wederom Van der Sluis die de grootste kans kreeg om te scoren. Hij had de bal voor het inschieten na wederom een voorzet van Bos, maar schoot hoog over.

Uiterste inspanning
De thuisploeg kwam hierna steeds wat beter in de wedstrijd en probeerde aan de hand van aanvoerder Rengers meer druk naar voren te zetten. Tot echt grote kansen leidde dit niet, al was er een kwartier voor tijd een ouderwetse scrimmage voor de goal van Scholte Aalbes. Met een uiterste inspanning wisten de groenhemden een score te voorkomen, waardoor de spanning eigenlijk nooit echt meer in de wedstrijd kwam.

In het slot
CEC ging in het laatste kwartier meer risico nemen, waardoor er veel ruimte kwam te liggen voor spitsen Bos en Berends. Beide spitsen kwamen dan ook in een één-op-één situatie met keeper Springer. Maar waar Bos eerst nog slordig omging met zijn kans, omspeelde Berends even later rustig de uitkomende Springer en schoof de beslissing in het lege doel: 0-3. Een verdiende overwinning voor Musselkanaal dat met deze uitslag uitgespeeld is.