Periodekampioen Stadskanaal op weg naar tweede klasse

stadskanaal_JPGStadskanaal moest op een winderig sportpark ‘Het Pagedal’ aantreden tegen kampioen Raptim. Bij een punt waren de blauwhemden verzekerd van een periodetitel, maar Stadskanaal liet er geen gras over groeien en zette Raptim met 2-0 aan de kant. Door deze overwinning plaatsen de Knoalsters zich voor de nacompetitie. Daarin is Forward de eerste horde op weg naar de tweede klasse.

Snel druk zetten
Trainer Rick Slor miste deze middag regisseur Rodney Romney en Sten Vos. Hierdoor startten Martijn van der Goot en Yordi Saman in de basis. Stadskanaal begon fel aan de wedstrijd. Het doel was om snel een goal te maken en dus werd er snel druk gezet. Raptim, dat aantrad met enkele A-junioren speelde niet op honderd procent en dat maakte het voor Stadskanaal er alleen maar makkelijker op. De eerste kans was in de negende minuut voor Bidjoy Ramcharan, die een voorzet van de man in vorm, Jeffrey Bakker, binnen leek te tikken, maar de doelman op z’n pad vond.

Tristan Rotman (liggend) heeft SC Stadskanaal richting de nacompetitie gekopt... (foto: Stoffer Bakker)
Tristan Rotman (liggend) heeft SC Stadskanaal richting de nacompetitie gekopt… (foto: Stoffer Bakker)

Keeper zit mis
In de achttiende minuut scoorde Ramcharan wel de 1-0, nadat de keeper een terugspeelbal tegen hem aanschoot. Tien minuten later maakte de doelman zijn fout goed, door een perfecte vrije trap van Denny Feiken tot corner te verwerken. Stadskanaal bleef druk zetten op Raptim om ook snel de tweede goal te maken. Raptim werd niet gevaarlijk en het duo Ron Lohuis en Feiken hadden achterin de zaken goed voor elkaar.

Rotman kopt raak
Na de thee bleef Van der Goot geblesseerd achter in de kleedkamer en kwam Tristan Rotman voor hem in het veld en zorgde ook gelijk voor dreiging. Een goede combinatie van hem en Bakker leverde voor Bakker een kans op, maar de doelman tikte de bal eruit. Na iets meer dan een uur spelen was het Rotman die een geweldige voorzet van Feiken binnen kopte: 2-0. Stadskanaal nam nu gas terug en geloofde het wel, net als Raptim eigenlijk de hele wedstrijd al deed. Raptim werd hierna ook niet gevaarlijk en Stadskanaal hield verder het meeste balbezit. Kansen werden niet meer gecreëerd en na precies 90 minuten geloofde de prima leidende scheidsrechter het ook wel en floot de wedstrijd naar het verleden.