Erwin Timmer wil snel weer onder de lat staan

logo_valthermondMenig toeschouwer bij de wedstrijd tussen ZNC en Valthermond zal de schrik om het hart zijn geslagen op het moment dat Valthermond-doelman Erwin Timmer hard in botsing kwam met een speler van de Zuidbroeksters. Na de botsing belandde Timmer met zijn hoofd op de grond, waarna hij langere tijd het bewustzijn verloor. Na onderzoek in een ziekenhuis is de voornaamste conclusie dat het seizoen voor de goalie ten einde is: “Ik weet niet wie mijn vervanger wordt in de nacompetitie, maar ik heb alle vertrouwen in een goede afloop!”

Traumatisch hoofdletsel
Voor gedetailleerde informatie over het incident zijn we bij de doelman aan het verkeerde adres, want de zondagmiddag is voor een groot deel een zwart gat: “Na de botsing en de knal op de grond verloor ik mijn bewustzijn. Pas in het ziekenhuis kwam ik weer bij mijn positieven. Vanaf dat moment kan ik me weer wat kleine dingen herinneren. Maar van de wedstrijd tegen ZNC kan ik me in zijn geheel niets herinneren.” Na diverse onderzoeken werd vastgesteld dat Timmer licht traumatisch hoofdletsel had opgelopen.

Erwin Timmer, eerder dit seizoen... (foto: Bennie Schlimbach)
Erwin Timmer, eerder dit seizoen… (foto: Bennie Schlimbach)

Vlot herstel
“Hier ben ik al redelijk van hersteld, want alleen bij het opstaan heb ik nog wat lichte hoofdpijn”, aldus de 22-jarige, die nog wel veel pijn aan zijn schouder heeft: “De schouder schijnt door de botsing en landing te zijn opgerekt. De artsen gaven aan dat het herstel snel zou kunnen gaan, maar een garantie werd niet gegeven. Uiteraard hoop ik dat ik de komende nacompetitie nog een rol kan spelen. Maar voorlopig moet ik vooral geduld hebben.” Overigens wil de in Emmer-Compascuum woonachtige Timmer niet te snel de handdoek in de ring werpen, want hij wil dolgraag zijn sterke seizoen bekronen.

Fantastisch
“Behalve twee seizoenen bij FC Emmen heb ik altijd bij Valthermond gespeeld. Na een aantal voetballoze jaren heb ik de handschoenen weer aangetrokken en dat bevalt me echt ongelofelijk goed!” Daarbij geeft hij ook de credits aan zijn trainers, die hem de afgelopen jaren veel hebben geleerd: “Dit is mijn eerste volledige seizoen onder de lat bij Valthermond en ik durf wel te stellen dat het fantastisch gaat!” Dat geldt voor de student van de HAN Automotive in Arnhem overigens niet voor hem alleen, maar voor het hele team.

Dankbaar
En de vierde plaats in de competitie met de bijbehorende plaats in de nacompetitie is wat Timmer betreft de terechte beloning: “Wij gaan er volle bak voor! Zoals het in het afgelopen jaar is gegaan hadden wij niet verwacht, maar nu we zo ver zijn gekomen denk ik dat we best wel eens voor een grote verrassing kunnen zorgen.” En dat is wat de goalie betreft een verdienste voor de hele club: “Valthermond is een geweldige club. Neem bijvoorbeeld onze voorzitter, Henk Smid. Die man is vanuit Zuidbroek meegegaan naar het ziekenhuis een heeft de hele middag aan mijn bed gezeten. Ik ben Henk daarvoor heel dankbaar.”

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jeffrey Bakker viert alleen een kampioenschap

Hoewel het overwicht van SC Stadskanaal in de vierde klasse enorm is, heeft de ploeg ...

Terug in de tijd: René Nijgh kijkt uit naar Gieterveen – Alteveer

René Nijgh keek vooruit op een voor hem bijzonder treffen tussen Gieterveen en Alteveer