Alteveer op weg naar volgende bekerronde

alteveerMet twee zeges uit even zoveel wedstrijden lijkt Alteveer op weg naar de tweede ronde van het bekertoernooi. Na de overwinning op Damacota, bond de ploeg van Rik Udema ook DWZ aan de zegekar. Komende zondag wacht een zwaardere opgave, want dan is Wildervank de tegenstander. Alleen bij winst op de derdeklasser is Alteveer zeker van een plaats in de volgende ronde.

Laag baltempo
De wedstrijd begon bijzonder matig van beide kanten. Er zat weinig tempo in het spel, waardoor er geen kansen werden gecreëerd er in de beginfase. Pas na een kwartier kwamen de eerste echt grote kansen voor Alteveer. Alleen vergaten de geel-zwarten deze grote kansen af te maken. Net als in de wedstrijd tegen Damacota was het baltempo veel te laag. Dit bood DWZ de kans om er af en toe gevaarlijk uit te komen na balverlies van Alteveer. Vlak voor rust kwam er nog een levensgrote kans voor DWZ, maar de speler van DWZ faalde één op één met goalie Sander van Duuren.

Akpinar in vorm
De eerste fase na de thee was gelijk aan de openingsfase in de eerste helft: er gebeurde weinig tot niets. De toeschouwers moesten een kwartier wachten op het eerste doelpunt: door slordig verdedigen van Alteveer wist DWZ verrassend de 1-0 binnen te schieten. Blijkbaar was dit nodig, want meteen zette Alteveer meer en meer druk en werd het tempo opgeschroefd. Dit resulteerde al snel in de 1-1 door de man in vorm Rudy Akpinar. In vijf duels maakte Akpinar immers al zes goals.

Verschil gemaakt
Nog geen vijf minuten later  tekende Akpinar ook voor zijn tweede van dit duel: 1-2. Alteveer ging door en het ging voetballend stukken beter. Na zeventig minuten was het Rudy Wortelboer die zijn eerste goal voor Alteveer maakte. Alteveer was nog niet klaar, want de arbiter van dienst mocht nog geen tien minuten later mocht de 1-4 van Can Altunay noteren. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist DWZ via een counter nog een goal te scoren waardoor de eindstand op het bord verscheen: 2-4.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Dure punten voor Gieterveen

Gieterveen heeft een belangrijke overwinning geboekt op een concurrent in de degradatiestrijd. Tegen WEO, ...

De Treffer ’16 boekt zevende overwinning op rij

De Treffer '16 boekte gistermiddag haar zevende overwinning op rij. De Mondkers wonnen in ...

Valthermond nestelt zich in de top vijf

Middels een 3-1 overwinning op Annen nam Valthermond nadrukkelijk afstand van de onderste plaatsen. ...