Gieterveen heeft een belangrijke overwinning geboekt op een concurrent in de degradatiestrijd. Tegen WEO, de ploeg uit Woldendorp, werden drie terechte punten uit het vuur gesleept: door de driepunter hebben de groenhemden handhaving nog altijd in eigen hand.

Snelle goal
Gieterveen begon wervelend aan de wedstrijd: het zette WEO onder druk, creëerde legio kansen, maar zoals vaker dit seizoen wist de ploeg slechts één keer te scoren. Al na twee minuten maakte Bart Caspers de 0-1 uit een corner van Jerremy Weerts. Gieterveen behield ook na de openingstreffer het overwicht en via de snelle buitenspelers Nijhuis en Weerts wist men veelal gevaarlijk te worden. Aan de andere kant waren het vooral de sterke Niels Jansen en de snelle Martijn Groenhagen die voor dreiging zorgden, maar in de eindpass waren ze vaak zo onzorgvuldig dat keeper Lugtenborg hooguit twee keer in actie hoefde te komen. 

Garantie
Na een klein half uur spelen werd de marge vergroot. Wederom een corner van Weerts leidde tot problemen voor de thuisploeg. De keeper liet het speeltuig uiteindelijk los, waardoor Nijhuis de bal voor het inschieten had. Een terechte 0-2 voorsprong, waarmee ook de kleedkamers werden opgezocht. Nog niet direct een garantie voor succes, want in de eerste onderlinge wedstrijd van het seizoen poetste WEO een nog grotere marge weg.

Gelijke strijd
Dit scenario zal door het hoofd van menig Gieterveen-supporter hebben gespeeld toen de thuisploeg vlak na rust de aansluitingstreffer scoorde. Een vrije trap van ongeveer 25 meter werd snoeihard ingeschoten en aangeraakt door ‘het muurtje’. Keeper Lugtenborg stond hierdoor volledig op het verkeerde been en kon de bal niet keren. In de periode hierop was er lang sprake van een gelijke strijd. WEO probeerde met extra aanvallers meer druk op de verdedigers van Gieterveen te zetten, maar bleken daardoor in de omschakeling enorm kwetsbaar. De bezoekers hadden in deze fase makkelijk de voorsprong kunnen vergroten, maar telkens lag er een verdediger van de geelhemden op de doellijn om de bal te keren.

Koele Van der Veen
Een kwartier voor het einde van de speeltijd leek dan de verlossing te komen voor Gieterveen. Een hoge bal kwam in het strafschopgebied op de hand terecht van een WEO-middenvelder. Scheidsrechter Van der Veen was resoluut en floot voor een strafschop. Middenvelder Stefan der Veen liet zich in deze situatie niet zenuwachtig maken en schoot de bal gedecideerd buiten bereik van de keeper: 1-3. Het leek hiermee een gelopen race, want de Woldendorpers waren conditioneel ook de onderliggende partij. Toch was daar ineens de aansluitingstreffer.

Zwaarbevochten
Wederom vanuit een vrije trap was het nu een achterwaartse kopbal die keeper Lugtenborg kansloos liet. Hierdoor moest er nog een kleine tien minuten gespeeld worden met een minimale voorsprong. Gescoord werd er echter niet meer. WEO kreeg nog één levensgrote kans op de gelijkmaker, maar een solo door het gehele strafschopgebied leverde geen goal op door een uiterste inzet van Mulder en aan de andere kant waren inzetten van Post en Nijhuis net niet helemaal zuiver genoeg om de wedstrijd in het slot te gooien. Uiteindelijk dus een zwaarbevochten, maar zeer terechte driepunter voor de club uit Gieterveen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys degradeert weer terug naar vierde klasse

Degradatie voor Onstwedder Boys, dat zaterdag tegen een ruime nederlaag aanliep tegen Foarut.

Bonuspunten voor NWVV tegen Helpman

Na 4-1 nederlaag tegen De Griffioen mocht NWVV het opnieuw opnemen tegen een hoog ...

Punten voor Musselkanaal, Gasselternijveen morele winnaar

Ondanks een 1-2 nederlaag tegen Musselkanaal kijkt Gasselternijveen met een positief gevoel terug op ...