Musselkanaal lijkt klaar voor de competitie

msk-trefferZondagmiddag speelden Musselkanaal en het nieuwe De Treffer ’16 hun derde en laatste bekerduel. Beide ploegen speelden eerder gelijk tegen SVBC en dus waren de verwachtingen niet helemaal duidelijk. Musselkanaal moest het doen zonder een behoorlijk aantal vaste waarden. Zo zit Tjeerd Sikkema een schorsing uit van zes wedstrijden, Ruben Manning was net terug van vakantie, routinier Jeroen Drenth kampt met een knieblessure en Ferdinand van der Sluis was eveneens geschorst. Ondanks dit gegeven hadden de groenhemden geen enkele moeite met de ploeg uit Tweede-Exloërmond, getuige de ruime 7-0 overwinning. 

Hattrick Jordy Oost
De Musselkanaalsters gingen voortvarend van start. Al in de zevende minuut was het goalgetter Jordy Oost die aantekende voor de 1-0. Musselkanaal werd veelal gevaarlijk via de zijkanten dit leverde kort achter elkaar twee goals op. In de 15e minuut was het Rick Berends en in de 18e minuut was het wederom Oost die het vizier op scherp had. Na een heerlijke aanval vanaf het middenveld en een dito voorzet van Mark Bos zette Oost de stand op 3-0. In de 26e minuut was het wederom Jordy Oost die scoorde namens de thuisploeg en daarmee completeerde hij zijn loepzuivere hattrick. Tot aan de rust was het Mark Bos die nog een paar keer gevaarlijk was, maar dit leverde geen doelpunten meer op en zo gingen beide ploegen rusten met een 4-0 ruststand.

Lager tempo
In de rust werd Robin Gerlach gewisseld voor Yordi van der Laan. In tegenstelling tot de eerste helft, waarin Musselkanaal met goed combinatievoetbal regelmatig gevaarlijk kon worden, lag het tempo in de tweede helft aanzienlijk lager. Zodoende kon ook De Treffer zich wat meer laten zien op de helft van de tegenstander en moest keeper Melgers een aantal keren handelend optreden. Aan de andere kant moest ook de keeper van de tegenstander bij de les zijn, echter kon hij niet voorkomen dat Rick Berends in de 70e minuut de 5-0 kon scoren, na een goede combinatie met de goed spelende Oost. Kort daarop scoorde Marco Heeres met een droge knal de 6-0 en het slotakkoord was voor Berends, die met zijn derde van de middag de 7-0 eindstand op het bord zette. 

Volgende ronde
De tweede helft was deze middag beduidend minder dan de eerste, wat natuurlijk ook te maken had met het warme weer en de tegenstand. Toch boekte Musselkanaal een goede, ruime overwinning waarmee men doorgaat naar de volgende ronde in de beker. De ploeg van Bernd van Bolhuis heeft al behoorlijk gestalte gekregen tijdens de voorbereiding en kan zich gaan opmaken voor de eerste competitiewedstrijd tegen Twedo.

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nederlagen voor Buinerveen en Buinen

Buinerveen leed ook in haar tweede wedstrijd na de winterstop een forse nederlaag. Waar ...

GKC geeft niet thuis tegen Roswinkel

Na de toch wel beschamende 3-3 van vorige week tegen het tot dan toe ...